7 illemtani baki a Facebookon – Te hánnyal találkoztál már?

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:
7 illemtani baki a Facebookon – Te hánnyal találkoztál már?

A közösségi oldalaknak számos előnye van, sok pozitív kezdeményezésnek biztosítottak már táptalajt, de mint minden új dolognak, ennek az illemszabályait is sokunknak még tanulnia kell. Mielőtt gondolkodás nélkül a megosztás gombra kattintasz, olvasd el cikkünket a legidegesítőbb modortalanságokról, amelyeket a Facebookon elkövethetünk. Biztosan te is sokkal találkoztál már, de lehet, hogy eddig te is elkövettél egyet-kettőt.

Sértegetések, utalgatások

Azt hihetnénk, mondanunk sem kell, de ha végignézed az üzenőfaladon az elmúlt napok bejegyzéseit, rá fogsz jönni, hogy nem mindenkinek világos. Mások kibeszélése, a személyeskedések és sértegetések, akár a megvádolt személy nevével, vagy anélkül, hatalmas modortalanságnak számítanak.

Ha valakivel problémánk van, azt felnőtt emberként, személyesen érdemes rendezni, nem pedig „Egyes emberek…” kezdetű bejegyzésekkel a Facebookon.

Meghívások

Egy szülinapi bulira, egy olyan koncertre, amiről biztosan tudod, hogy az adott barátodat is érdekelheti, nyugodtan küldj meghívót, ez is egy remek lehetőség, amit a közösségi oldalak kínálnak.

De válogatás nélkül minden nyereményjátékra, kérdőívre, sorsolásra, farmon gazdálkodós online játékra minden ismerősödet meghívni elég bosszantó dolog.

Ha valakitől folyamatosan ilyen felkéréseket kapunk, nem csoda, ha rövid úton töröljük az ismerőseink közül.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv