Így vidítsd fel a tél végét! A legjobb téli animációs filmek

Írta: ,

Ha már úgyis havas és jeges az idő odakint, miért is ne néznél olyan filmeket, amelyek illeszkednek ehhez? Ha kedved támadt egy kis rajzfilmnézéshez, ajánlunk neked öt olyan animációs filmet, amelyben fontos szerepe van a hónak, fagynak és hidegnek is.

Jégvarázs Kép forrása: playbuzz.com

1/5 Jégvarázs

Ha még ne láttad az elmúlt évek nagy sikermeséjét, a Jégvarázst, épp itt az ideje, hogy pótold a hiányosságod.

A Disney egyik legújabb rajzfilmje két hercegnőről szól, akik közül az egyik maga a klasszikus történetből ismert Jégkirálynő: képes a jégvarázsra, tehát jeget és havat képes varázsolni.

A hercegnő egy véletlen balesetben megsebesíti húgát, és felnőttként rettegve attól, hogy másoknak is bajt okoz, teljes elszigeteltségre és magányra utalja saját magát.

2/5 Az öt legenda

Bizonyára hallottál már a Télapóról, a Húsvéti nyusziról, a Fogtündérről és még esetleg a Homokemberről is, aki a jó álmokért felel, de Dér Jankóról biztos nem.

A téli fagy és hó szelleme valaha egy csintalan kisfiú volt, aki egy napon a tél őrzőjévé változott, és akiben a történet szerint egyre kevesebb gyermek hisz, így hamarosan eltűnik.

Az öt legenda csodálatos mese a gyermeki fantáziáról, és arról, miért is jó hinni a történetekben.

Ha egy igazán varázslatos teles történetre vágysz, ezt a mesét ajánljuk neked.

Karácsonyi lidércnyomás

3/5 Karácsonyi lidércnyomás

Egy kicsit kilóg a havas-teles mesék sorából a Karácsonyi lidércnyomás, de Tim Burton klasszikusa a maga karácsonyi témájával mégis ideális választás egy téli filmnézős estére.

A történetben Jack, a Halloween tréfás, rosszcsont szelleme úgy dönt, hogy az idén átveszi a Mikulás helyét, és megkezdődik a rémségekkel és csínyekkel teli Karácsony.

Ha nem láttad még ezt a filmet, akkor azért nézd meg, hogy pótold ezt a hiányosságot, ha pedig már láttad azért, mert soha nem lehet megunni!

Táncoló talpak

4/5 Táncoló talpak

Antarktisz, fagy, jég, hó és pingvinek: kell ennél több egy jó téli animációs filmnek?

Ó, igen, a tánc!

A történet szerint az antarktiszi császárpingvineknek remek képességük van az éneklésre, és ahhoz, hogy megtalálják életük párját, rá kell találniuk a Szív dalára.

A történet főhőse sajnos úgy jött a világra, hogy hiányzik belőle a muzikalitás, viszont elképesztő tehetsége van a sztepptánchoz, amit társai nem fogadnak túl jó szemmel.

A mese valójában az elfogadásról szól, és arról, hogy az idegenek nem feltétlenül rossz szándékúak, ezért mindenképpen neked ajánljuk, ha kíváncsi vagy egy napjainkban fontos témát taglaló történetre.

5/5 Jégkorszak

Szinte elképesztő, hogy már 15 éves a számítógépes animációs mesék egyik első nagy klasszikusa, a Jégkorszak, amelynek eddig összesen négy része készült el.

A történet első részében a jégkorszak határán állnak az ősállatok, ezért elkezdenek csoportosan vándorolni, hogy így meneküljenek meg a kihalástól.

A történet további epizódjaiban egyéb őskori eseményekkel ismerkedünk meg, mint a dinoszauruszok, a jégkorszak utáni olvadás és a kontinensek szétszakadása.

Ha érdekel ez a korszak, és megismernéd az őskori lényeket úgy, hogy mindeközben még jókat nevetsz is, neked a Jégkorszakot ajánljuk a téli mozis estére!