Hová tűntek? Így néznek ki ma a Bervely Hills 90210 sztárjai

Írta: ,

Ha valaki furcsa és megmagyarázhatatlan hasonlóságot vél felfedezni a Melrose Place, a Bűbájos boszorkák és a Beverly Hills 90210 között, az jól teszi. A fenti, hazánkban is közkedvelt sorozatok alkotója ugyanis ugyanaz a személy, Aaron Spelling. Utóbbi, a fura nevű Beverly Hills 90210 Brandon és Brenda Walsh, illetve a helyi középiskolások, majd egyetemisták életét bemutató filmsorozat, melyet 1990-ben mutatták be Amerikában. S, ha akad, aki nem tudná - és álmatlan éjszakái vannak emiatt -, elárulom, hogy a címben szereplő 90210 egy irányítószámot jelöl.

A két főszereplő egy ikerpár, Brandon (Jason Priestley) és Brenda (Shannen Doherty), akik Minnesotából költöztek szüleikkel a jóval pezsgőbb, vadabb és élettelibb Beverly Hillsbe. Ahogy haladt előre a sorozat, úgy bővült a főszereplőgárda, az utolsó szezonokban az ikrek már nem is szerepeltek. Ennek okairól a későbbiekben még szólunk. A film egyik erénye, hogy tíz évadon keresztül foglalkozott olyan, kamasz problémákkal, mint a nem kívánt terhesség, az alkohol, a kábítószer, az erőszak, a szerencsejáték és a lázadás.

Jason Priestley

1/5 Jason Priestley

Az ikerpár fiú tagja, a jól nevelt, tisztelettudó Brandon a középiskolai újság szerkesztője, az egyetemen pedig ifjúsági önkormányzat képviselője, majd ott is az újság és a televíziós stáb tagja.

Brandonnak a nőkkel és a szerencsejátékkal is voltak gondjai, kis híján feleségül vette szerelmét, de az esküvő meghiúsult, Brandon pedig elhagyta Beverly Hills-t és Washingtonba költözött a 9. szezon elején.

A most 48 éves kanadai születésű színész első felesége nem más volt, mint Ashley Petersen sminkes, akivel a BH 90210 forgatásán ismerkedtek meg 1996-ban. Házasságuk mindössze 11 hónapig tartott.

Priestley ezután Naomi Lowde színésznővel kezdett randizgatni, 2005-ben összeházasodtak és azóta is együtt vannak, két gyermekük született. A színésznek egyébként a való életben is van egy ikertestvére. Priestley 1999-ben autóbalesetet szenvedett, amit akkoriban azzal magyarázott, hogy egy szarvassal történő ütközést próbált elkerülni.

A bíróság azonban ezt figyelmen kívül hagyta, s mivel ittas állapotban volt, letartóztatták és csak ötvenezer dolláros óvadék fejében engedték szabadon. Hobbija a jéghoki és az autóversenyzés. Jelenleg az Éber szemek című krimi főszerepét játssza, de az elmúlt években feltűnt olyan, nálunk is ismert sorozatokban, mint a Vérmes négyes vagy a Helyszínelők.

Shannen Doherty

2/5 Shannen Doherty

Brendaként a sorozat főszerepét játszotta Shannen Doherty a Beverly Hills 90210-ben, ám a 10 évados széria negyedik évében távozott és eltűnt a nézők szemei elől. A bulvár lapok akkoriban arról cikkeztek, hogy a színésznő elviselhetetlen természete és a sorozatos konfliktusok vezettek oda, hogy elhagyta a gárdát.

Jason Priestley azonban megvédte kolléganőjét, s akkoriban úgy nyilatkozott, hogy szó sincs erről. Ennek ellenére Dohertyről köztudott, hogy jelenleg is számos neves színésszel van rossz viszonyban. Az amerikai születésű színésznő tízévesen döntötte el, hogy híres lesz.

Egy évvel később máris a rendkívül népszerű, Farm, ahol élünk című sorozatba bukkant fel és bár az általános iskolában kitűnő tanuló volt, sokat szerepelt különböző filmes alkotásokban. A nagy sikert a Beverly Hills 90210 hozta meg számára.

A kilencvenes években igen jól szaladt az a bizonyos szekér, de a kétezres években többször is a padlóra került Doherty, miután kidobták egy sorozatból vagy váratlanul megszüntették, amiben épp játszott.

Ekkor a saját kezébe vette sorsát és valóságshowt indított az életéről Breaking Up with Shannen Doherty néven. Tíz év alatt háromszor vetkőzött le a Playboy magazinnak, jelenleg Californiában él egy lovas farmon.

Az utóbbi években a rákkal való hősies küzdelmei révén került címlapokra, Instagram oldalán élőben dokumentálta, ahogy kopaszra borotválja fejét, mert a kemoterápia miatt kihullott a haja. Jelenleg tünetmentes, emellett azonban Crohn-beteg, allergiás a gyapjúra és a csokoládéra. Több férfi is eljegyezte a színésznőt az évek alatt, de csak a sztárfotós, Kurt Iswarienko tudta oltár elé vezetni 2011-ben.

 

Jenny Garth

3/5 Jenny Garth

Kelly Taylor a sorozatba egy igazi kaliforniai szőkeség, aki mindent megkap, amit csak akar. A két férfi főszereplő, Dylan és Brandon között őrlődik sokáig. Kelly vad, elszánt, problémái lesznek a drogokkal, de sokat változik a sorozat folyamán.

Ahogy sokat változott a színésznő, Jenny Garth élete is az elmúlt évtizedekben. A vegetariánus, három gyermeket nevelő sztár sosem volt egy ártatlan kislány, a középiskolából kirúgták, az érettségit csak késve szerezte meg.

Felnőttként megkeresztelkedett és a római katolikus vallás híve. A színésznő jelenleg a saját kaliforniai birtokán él harmadik férjével, három gyermekével és szüleivel. A lányai, Luca Bella, Lola Ray és Fiona Eve a második házasságában születtek, amelynek 2013-ban lett vége.

Szabadidejében ő is, mint sorozatbéli társa, Shannon Doherty, lovakkal foglalkozik. Nemrégiben kiderült, hogy veleszületett szívbillentyű zavara van, s bár életét ez alapvetően nem befolyásolja, elképzelhetőnek tartja, hogy előbb-utóbb műtétre is sor kerül majd. Évtizedek óta közeli barátságot ápol Tori Spellinggel, akivel a BH 90210 forgatásain ismerkedett meg.

Tori Spelling

4/5 Tori Spelling

Tori Spelling édesapjáról már szóltunk korábban, ő a BH 90210 alkotója, aki lányának is szerepet adott a népszerű sorozatban, ő lett Donna Martin. A színésznő neve (Tori) japánul azt jelenti madár, szülei a keleti kultúra iránti szimpátiájuk jeléül választották ezt a nevet.

Második férjével öt gyermeket nevelnek.

A sztár magyarországi zsidó felmenőktől született, öt év alatt négy gyermeket szült, melyek közül a legidősebb, a tízéves Liam McDermoth máris a szülők és nagyszülők nyomdokaiba lépett és gyerekszínészként jegyzik az Egyesült Államokban.

Spelling rendkívül gazdag családban látta meg a napvilágot, ami sokáig zavarta és próbálta titkolni a barátai elől.

„Édesanyám limuzinnal vitt iskolába, emlékszem, könyörögnöm kellett neki, hogy egy sarokkal előbb tegyen ki, nehogy meglássanak” – mondta egy interjúban.

A People magazinban arról is beszélt, hogy nem tartja magát tipikus háziasszonynak, aki süt, főz, takarít és a gyerekekre vigyáz a nap 24 órájában. Szerinte az élet tele van nevetéssel és szórakozással, a családi életben is ezt keresi, a sírás, a stressz és a dráma nem neki való.

Luke Perry

5/5 Luke Perry

A sorozat gazdag, szép és rosszfiúja Dylan MyKay akiért minden lány megőrül, de csak kevesen merik megközelíteni. Dylan mindig is igazi érzelmekre vágyott, és saját bevallása szerint a férfit alakító Luke Perry is hasonlóan gondolkodik.

Középiskolás korában az osztálytársai nőcsábásznak tartották, bármelyik lányt meg tudta szerezni magának. Az azóta már 51 éves ohioi színész 1993-ban vette feleségül Rachel Sharp színésznőt, házasságuk tíz éve alatt két gyermekük született, Jack és Sophie. Válásuk óta hosszabb-rövidebb kapcsolatokba bonyolódott vagy élte az agglegények életét.

A sorozat hatodik évadában önszántából lépett ki a gárdából, mert – mint akkoriban hangoztatta - érettebb, komolyabb filmszerepekre vágyott. A történet szerint feleségét az esküvőjükön lelövik, ezért elkötözik Beverly Hillsből.

A rajongók örömére a 9. évadban mégis visszatért Beverly Hills-be. Ennek egyszerűen az volt az oka, hogy Perryt nem kínálták meg nagyobb szerepekkel és elfogyott a pénze.