Hová tűntek? Így néznek ki ma a Bervely Hills 90210 sztárjai

Göcző Nóra
Írta: ,
Hová tűntek? Így néznek ki ma a Bervely Hills 90210 sztárjai

Ha valaki furcsa és megmagyarázhatatlan hasonlóságot vél felfedezni a Melrose Place, a Bűbájos boszorkák és a Beverly Hills 90210 között, az jól teszi. A fenti, hazánkban is közkedvelt sorozatok alkotója ugyanis ugyanaz a személy, Aaron Spelling. Utóbbi, a fura nevű Beverly Hills 90210 Brandon és Brenda Walsh, illetve a helyi középiskolások, majd egyetemisták életét bemutató filmsorozat, melyet 1990-ben mutatták be Amerikában. S, ha akad, aki nem tudná - és álmatlan éjszakái vannak emiatt -, elárulom, hogy a címben szereplő 90210 egy irányítószámot jelöl.

A két főszereplő egy ikerpár, Brandon (Jason Priestley) és Brenda (Shannen Doherty), akik Minnesotából költöztek szüleikkel a jóval pezsgőbb, vadabb és élettelibb Beverly Hillsbe. Ahogy haladt előre a sorozat, úgy bővült a főszereplőgárda, az utolsó szezonokban az ikrek már nem is szerepeltek. Ennek okairól a későbbiekben még szólunk. A film egyik erénye, hogy tíz évadon keresztül foglalkozott olyan, kamasz problémákkal, mint a nem kívánt terhesség, az alkohol, a kábítószer, az erőszak, a szerencsejáték és a lázadás.

Jason Priestley

Az ikerpár fiú tagja, a jól nevelt, tisztelettudó Brandon a középiskolai újság szerkesztője, az egyetemen pedig ifjúsági önkormányzat képviselője, majd ott is az újság és a televíziós stáb tagja.

Brandonnak a nőkkel és a szerencsejátékkal is voltak gondjai, kis híján feleségül vette szerelmét, de az esküvő meghiúsult, Brandon pedig elhagyta Beverly Hills-t és Washingtonba költözött a 9. szezon elején.

A most 48 éves kanadai születésű színész első felesége nem más volt, mint Ashley Petersen sminkes, akivel a BH 90210 forgatásán ismerkedtek meg 1996-ban. Házasságuk mindössze 11 hónapig tartott.

Priestley ezután Naomi Lowde színésznővel kezdett randizgatni, 2005-ben összeházasodtak és azóta is együtt vannak, két gyermekük született. A színésznek egyébként a való életben is van egy ikertestvére. Priestley 1999-ben autóbalesetet szenvedett, amit akkoriban azzal magyarázott, hogy egy szarvassal történő ütközést próbált elkerülni.

A bíróság azonban ezt figyelmen kívül hagyta, s mivel ittas állapotban volt, letartóztatták és csak ötvenezer dolláros óvadék fejében engedték szabadon. Hobbija a jéghoki és az autóversenyzés. Jelenleg az Éber szemek című krimi főszerepét játssza, de az elmúlt években feltűnt olyan, nálunk is ismert sorozatokban, mint a Vérmes négyes vagy a Helyszínelők.

Shannen Doherty

Brendaként a sorozat főszerepét játszotta Shannen Doherty a Beverly Hills 90210-ben, ám a 10 évados széria negyedik évében távozott és eltűnt a nézők szemei elől. A bulvár lapok akkoriban arról cikkeztek, hogy a színésznő elviselhetetlen természete és a sorozatos konfliktusok vezettek oda, hogy elhagyta a gárdát.

Jason Priestley azonban megvédte kolléganőjét, s akkoriban úgy nyilatkozott, hogy szó sincs erről. Ennek ellenére Dohertyről köztudott, hogy jelenleg is számos neves színésszel van rossz viszonyban. Az amerikai születésű színésznő tízévesen döntötte el, hogy híres lesz.

Egy évvel később máris a rendkívül népszerű, Farm, ahol élünk című sorozatba bukkant fel és bár az általános iskolában kitűnő tanuló volt, sokat szerepelt különböző filmes alkotásokban. A nagy sikert a Beverly Hills 90210 hozta meg számára.

A kilencvenes években igen jól szaladt az a bizonyos szekér, de a kétezres években többször is a padlóra került Doherty, miután kidobták egy sorozatból vagy váratlanul megszüntették, amiben épp játszott.

Ekkor a saját kezébe vette sorsát és valóságshowt indított az életéről Breaking Up with Shannen Doherty néven. Tíz év alatt háromszor vetkőzött le a Playboy magazinnak, jelenleg Californiában él egy lovas farmon.

Az utóbbi években a rákkal való hősies küzdelmei révén került címlapokra, Instagram oldalán élőben dokumentálta, ahogy kopaszra borotválja fejét, mert a kemoterápia miatt kihullott a haja. Jelenleg tünetmentes, emellett azonban Crohn-beteg, allergiás a gyapjúra és a csokoládéra. Több férfi is eljegyezte a színésznőt az évek alatt, de csak a sztárfotós, Kurt Iswarienko tudta oltár elé vezetni 2011-ben.