5+1 horrorfilm, aminek történetét és szereplőit a valóságból merítették

Szirák Viki
Írta: ,

Pszichológusok szerint a horrorfilmeket azért szeretjük annyira, mert adrenalinnal töltik el a testünket, miközben mégis a hálószoba biztonságából nézhetjük a történéseket. Tisztában vagyunk vele, hogy nem eshet bajunk, ezért bátran kitesszük magunkat a rémisztő jeleneteknek.

Sokszor viszont amit a tévében látsz, nem kizárólag fikció; rengeteg olyan horrorfilm van, amelynek karakterei tényleg léteztek vagy eseményei a valóságban is megtörténtek.

2018-ban jött ki Az apáca című horrorfilm, ami a Démonok között egyik kísértetét tette meg főszereplővé.

A sztori 1952-ben játszódik Romániában, ahol egy elfeledett apátságban eltűnik egy apáca, miközben egy másik öngyilkosságot követ el. A Vatikán egy papot és egy fiatal apácát küldj a helyszínre, hogy derítsék ki, mi történt, ott viszont egy felébresztett démonnal kell megküzdeniük.

A történetet valós események ihlették. 2005-ben Romániában egy pap megölte az egyházközösség egyik fiatal tagját. Úgy vélte, a nőt megszállta egy démon, mivel furcsán viselkedett: nevetett és sikítozott, ezért ördögűzést hajtottak végre rajta, ám a nő nem élte túl.

Mint kiderült, Maricica valójában skizofréniával küzdött, az apácákat és a papot pedig hosszú időre börtönbe zárták, de nem ismerték be hibájukat.

A 90-es években jelent meg a Sikoly című horrorfilm, amelynek sorozatgyilkosa egy álarcot viselő személy volt, és sorra gyilkolta le az egyik iskola diákjait.

A valóságban az Egyesült Államokban, még a 90-es évek elején került sor egy szörnyű tragédiára. Öt egyetemi diákot öltek meg, a rendőrség pedig hosszú ideig kereste a gyilkost, ám ő folyton kijátszotta a hatóságokat.

Egy évvel később a rendőrségnek sikerült megtalálnia Daniel Harold Rollingot, akit halálbüntetésre ítéltek, noha bizonyítottan mentális betegséggel küzdött.

Az ő története ihlette meg a Sikoly film karakterét és történetét.

Legolvasottabb cikkek

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell