4 horrorfilm, amit legalább egyszer megéri végigvacogni

Kovács Andrea
Írta: ,
4 horrorfilm, amit legalább egyszer megéri végigvacogni

Van, aki rajon a hátborzongató történetekért, más évente egyet ha végig tud nézni belőlük. Bármelyik típusba tartozol is, az alábbi mozikkal nem fogsz csalódni, mert a történet és a kivitelezés megéri a körömrágást.

Ideglelés – The Blair Witch Project

A filmet talán magyarul is többen ismerik az eredeti címén, The Blair Witch Projectként. A sztori szerint három főiskolás kamerákkal felszerelkezve indul neki a vadonnak, hogy filmet készítsen a legenda szerint az környéken kísértő boszorkányokról. A film elképesztő sikeréhez hozzátett, hogy bár egyértelműen egy rendezett filmről van szó, az alkotók mindent megtettek, hogy ott lebegjen a levegőben a hihetőség: a kamerákat ismeretlen színészek kezébe adták, és a saját magukról rögzített képekről a nézők könnyen tudták elhinni, hogy valóban egy véletlenül előkerült kópiát látnak a nyom nélkül eltűnt fiatalokról. A Blair Witch Project igazi kultuszfilmmé nőtte ki magát, és bár ma már se szeri, se száma a filmeknek, amelyek igyekeznek azt a benyomást kelteni, hogy telefonok vagy biztonsági kamerák valódi felvételeiből készültek, Daniel Myrock és Eduardo Sánchez 1999-es rendezése az, ami igazi kultuszfilmmé nőtte ki magát.

Az árva – Orphan

Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem mind közül azok a horrorfilmek a legijesztőbbek, amikben gyerekek is vannak. Eleve a gondolat, hogy a félelem forrása valaki olyan, akire egyébként a tökéletes ártatlanság szimbólumaként gondolunk, megfagyasztja a vért az ember ereiben. A Jaume Collet-Serra által rendezett, 2009-es misztikus thrillerben ráadásul nem csak félelem és titok van, hanem végig érezni belőle egy gyerek tragédiáját is, ami aztán további rettenethez vezet. Az IMDb-n hét csillagot kapott filmet érdemes megnézni, ha szereted azokat a horrorfilmeket, amik nem csak riogatni próbálnak, de az emberi elme legsötétebb bugyraiba sem félnek benézni.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató