Hová tűntek? Így élnek ma a Hélene és a fiúk sztárjai

Göcző Nóra
Írta: ,

Lehetett utálni, lehetett rajongani érte, de a Héléne és a fiúk című francia sorozatot lehetetlen volt nem ismernie annak, aki a kilencvenes években volt tinédzser. A néha (gyakran!) idegesítően szerencsétlen karakterek és a jellegzetesen franciásan csücsörítő ajkak látványa mellett azonban maradtak szép emlékek is a párizsi egyetemisták mindennapjait bemutató sorozatból. Ha más nem, akkor a mindig rendezett kollégiumi szobák, a hangulatos garázs, ahol a fiúk a zenekarral próbáltak és a megszokott kávézó, ahol sosem kellett fizetniük a szereplőknek.

Más helyszín nem is nagyon tűnt fel a 280 epizódos ifjúsági sorozatban. Volt viszont ármánykodás, látványos összeveszések, szakítások, eltitkolt szerelmek. A kritikusok az első részek után ízekre szedték a szériát, leginkább azzal vádolták a készítőket, hogy semmilyen valóságos alapja nincs a cselekménynek. És tényleg. Nem voltak szigorlat miatt átvirrasztott éjszakák, a szereplőknek sosem volt gondjuk a lakbér kifizetésével, nem ette ki senki az ebédjüket a közös hűtőből, tanulni se nagyon tanultak.

A mai szemmel nézve elviselhetetlenül gagyi párbeszédeknél csak a színészek voltak gyengébbek, mi akkor is néztük Helene, Joanna, Christian, Nicolá és Laly mindennapi kalandjait. Joggal merül fel a kérdés tehát, hogy hová tűntek a szereplők, mi történt velük az elmúlt több mint húsz esztendőben? Megszerezték egyáltalán a diplomát?

Héléne

A pedáns, kislányosan erkölcsös egyetemista fiatalt játszó Héléne Rollés időközben ötvenéves lett. Már a sorozatban is színpadra vágyott, jelenleg is főként énekléssel keresi a kenyerét. A francia színésznő tizenkét éves korában állt először kamera elé, s már a nyolcvanas évek végén lemezszerződése volt.

De hol volt még akkor a kilencvenes évek közepén induló filmsorozat főszerepe, amit 28 évesen kezdett el játszani és valódi hírnevet hozott neki az Egyesült Államoktól kezdve Európán át, Oroszországig?

Dalaiban komolyabb témákhoz is hozzányúl, lelkes környezet- és állatvédő. Saját gyermeke nem született, de 2013-ban egy testvérpárt fogadott örökbe Etiópiából.

A színésznő féltve őrzi magánéletét, családi fotókat nem enged megjelentetni, sőt a gyermekek neveit sem hajlandó elárulni. Nálunk már nem vetítik, de Franciaországban bizony a 15. évadban jár a Kalandos Nyár, amely a Héléne és a fiúk folytatása. S ki más játszaná benne a főszerepet, mint Rollés.

Nicolá

A francia diákok életének bemutatása tehát csak nálunk ért véget a kilencvenes években, szülőhazájában továbbra is a hétköznapok része.

Az idő persze nem áll meg, Nicolá arcán is mélyülnek a ráncok, az aktuális évad szerint befutott fényképész lett a szőke egyetemista zenészből. Patrick Puydebat aktívan színészkedik, rendez és producerkedik. Rendszeresen sportol, kedveli a tetoválásokat.

Idén röppent fel a hír a legnépszerűbb közösségi oldalon, hogy a színész életét vesztette egy balesetben.

Szerencsére gyorsan kiderült, hogy alattomos pletykáról van szó, az álhírben arra kérték a rajongókat, hogy részvétüket kifejezve kövessék a színész kegyeleti oldalát.

A 45 éves Puydebat szerencsére boldogan él modell-színész-DJ barátnőjével, Delphnie Chanéac-val.