Ha nem bírsz várni a következő epizódig – 4 könyv sorozatimádóknak

Gyöngyösi Lilla
Írta: ,
Ha nem bírsz várni a következő epizódig – 4 könyv sorozatimádóknak

Ha nem tudsz betelni a kedvenc sorozataiddal és úgy érzed, két rész között elviselhetetlenül sok idő telik el, itt az ideje kézbe venned a sorozatok könyvváltozatát! Négy olyan könyvet mutatunk be, amely népszerű sorozatok hátteréül szolgál – rá fogsz jönni: amit a tévében láttál, az csak a jéghegy csúcsa!

Blake Crouch: Wayward Pines-trilógia Kép forrása: agavekonyvek.hu

A második évadát taposó misztikus sorozat, a Wayward Pines egy regénytrilógián alapul. A történet szerint az eszméletlen Ethan Burk ügynök a felszínen tökéletes, valójában azonban egyre furcsábbnak tűnő kisváros közelében tér magához. Ahogy jobban megismeri Wayward Pines titkait, rájön, hogy talán sosem jut ki innen élve.

Blake Crouch a feszültségteremtés mestere: rejtélyt rejtélyre halmoz, így a könyvei gyakorlatilag letehetetlenek. Burk ügynök kalandjai vegyítik a thrillert, krimit, horrort és sci-fit, és a vegyes megítélésű sorozattal ellentétben könyvként csak a harmadik rész okoz némi csalódást – a sorozat rajongói viszont talán ezzel szemben is elnézőbbek.

Megrendelhető: ITT (Agave Könyvek, 2015)

Mark Frost: Twin Peaks titkos története Kép forrása: lira.hu

Két éve bombaként robbant a hír, hogy David Lynch folytatja legendás sorozatát, a Twin Peaks-et. Úgy tűnik, a hányattatott sorsú projekt 2017-ben végre tényleg látható lesz – de hogy addig is kibírjuk, íme egy regény, egyenesen a sorozat egyik atyjának tollából! A Twin Peaks első két évada rengeteg nyitott kérdést hagyott maga után.

Mark Frost ezeket mind részletesen megválaszolja a regényben: honnan ered a Packardok és a Martellek ellentéte, miért hord felemás színű lencséjű napszemüveget Jacoby doktor, ki az a Briggs őrnagy és mit csinál Twin Peaksben, miért Dupla R a város legendás kávézójának neve? A Twin Peaks titkos története ráadásul az új évad konfliktusait is előkészíti!

Várható megjelenés: 2016. október (Athenaeum Kiadó), előrendelhető: ITT

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba