Ha nem bírsz várni a következő epizódig – 4 könyv sorozatimádóknak

Írta: ,

Ha nem tudsz betelni a kedvenc sorozataiddal és úgy érzed, két rész között elviselhetetlenül sok idő telik el, itt az ideje kézbe venned a sorozatok könyvváltozatát! Négy olyan könyvet mutatunk be, amely népszerű sorozatok hátteréül szolgál – rá fogsz jönni: amit a tévében láttál, az csak a jéghegy csúcsa!

Blake Crouch: Wayward Pines-trilógia Kép forrása: agavekonyvek.hu

1/4 Blake Crouch: Wayward Pines-trilógia

A második évadát taposó misztikus sorozat, a Wayward Pines egy regénytrilógián alapul. A történet szerint az eszméletlen Ethan Burk ügynök a felszínen tökéletes, valójában azonban egyre furcsábbnak tűnő kisváros közelében tér magához. Ahogy jobban megismeri Wayward Pines titkait, rájön, hogy talán sosem jut ki innen élve.

Blake Crouch a feszültségteremtés mestere: rejtélyt rejtélyre halmoz, így a könyvei gyakorlatilag letehetetlenek. Burk ügynök kalandjai vegyítik a thrillert, krimit, horrort és sci-fit, és a vegyes megítélésű sorozattal ellentétben könyvként csak a harmadik rész okoz némi csalódást – a sorozat rajongói viszont talán ezzel szemben is elnézőbbek.

Megrendelhető: ITT (Agave Könyvek, 2015)

Mark Frost: Twin Peaks titkos története Kép forrása: lira.hu

2/4 Mark Frost: Twin Peaks titkos története

Két éve bombaként robbant a hír, hogy David Lynch folytatja legendás sorozatát, a Twin Peaks-et. Úgy tűnik, a hányattatott sorsú projekt 2017-ben végre tényleg látható lesz – de hogy addig is kibírjuk, íme egy regény, egyenesen a sorozat egyik atyjának tollából! A Twin Peaks első két évada rengeteg nyitott kérdést hagyott maga után.

Mark Frost ezeket mind részletesen megválaszolja a regényben: honnan ered a Packardok és a Martellek ellentéte, miért hord felemás színű lencséjű napszemüveget Jacoby doktor, ki az a Briggs őrnagy és mit csinál Twin Peaksben, miért Dupla R a város legendás kávézójának neve? A Twin Peaks titkos története ráadásul az új évad konfliktusait is előkészíti!

Várható megjelenés: 2016. október (Athenaeum Kiadó), előrendelhető: ITT

Sir Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes kalandjai / Tanulmány vörösben Kép forrása: szukits.hu

3/4 Sir Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes kalandjai / Tanulmány vörösben

Imádjuk a BBC újragondolt Sherlockját, mégis ez a világ legbosszantóbb tévésorozata: a nyúlfarknyi évadok után végtelen várakozás következik, mire a készítők újra megajándékoznak néhány résszel. Ha már annyiszor újranézted az epizódokat, hogy betéve ismered Benedict Cumberbatch minden rezdülését, akkor enyhítsd a várakozást olvasással! A sorozat zsenialitása ugyanis abban rejlik, hogy a 19. századi történeteket helyezte át modern környezetbe – éppen ezért érdemes kézbe venni Conan Doyle eredeti novelláit. A sorozat három része mögött álló történeteket két, filmes borítóval ellátott kötetben találjuk meg, melyekhez a sorozat alkotói, a Mycroftot alakító Mark Gatiss és Steven Moffat írt előszót.

Megrendelhető: ITT (Szukits Kiadó, 2016)

Szulejmán könyvsorozat Kép forrása: triviumkiado.hu

4/4 Szulejmán könyvsorozat

A Szulejmán napjaink legnépszerűbb történelmi szappanoperája: hétről hétre milliókat szegez a képernyők elé (és ha azt hinnéd, hogy csak nőket: tévedsz). Nem csoda, hogy a rajongók érdeklődésére egy könyvkiadó is lecsapott: eddig nyolc kötet jelent meg a sorozathoz kapcsolódóan, három szerző tollából.

A könyvek még több politikai intrikát, szerelmi bonyodalmat és történelmi érdekességet ígérnek, egy csipetnyi misztikummal fűszerezve. A Szigetvár ostrománál elesett török szultán, Szulejmán és ágyasainak kalandjai tele vannak magyar vonatkozásokkal, így akkor is érdemes kézbe venni a könyveket, ha egy új nézőpontból (és kissé pikánsabb verzióban) is szeretnéd megismerni a török idők történelmét.

Megrendelhető: ITT (Trivium Kiadó, 2014-2016)