Ha kell egy kis támogatás – Top 5 önfejlesztő könyv, amit érdemes elolvasnod

Írta: ,

Te minden helyzetben önmagad mersz lenni? Hogyan igazodsz el a boldogság felé vezető útvesztőben? Mit teszel, ha valaki bántó megjegyzést tesz rád? Megannyi kérdés, amellyel mindannyian szembesülünk, a választ gyakran mégsem sikerül egyedül megtalálnunk rájuk. Ilyenkor jól jönnek az önfejlesztő könyvek – a válogatásunkban 5 kötet kapott helyet, amelyek az élet változatos problémáira kínálnak megoldást.

Dr. Csernus Imre: A Nő – Csajsziknak Kép forrása: jaffa.hu

1/5 Dr. Csernus Imre: A Nő – Csajsziknak

Csernus Imre A Nő – Csajsziknak című könyvében 2007-es sikerkönyvét, A Nőt frissíttette fel: azoknak a fiatal nőknek dolgozta át, akik az első kötet megjelenésekor még gyerekek voltak. Csernus a szokásos szókimondó stílusában fejti ki a véleményét a szexről, a randialkalmazásokról vagy a közösségi média veszélyeiről.

Fiatal nőként még nehezebb megtalálnod a boldogsághoz vezető utat, hiszen hiányoznak a megfelelő előképek. A felelősségvállalás, a helyes döntések és természetesen az önismeret viszont a kötet szerint segíthet „jó nővé”, boldog nővé válni. (Jaffa Kiadó, 2015)

Gael Lindenfield, Dr. Malcolm Vandenburg: Hatékony feszültségkezelés Kép forrása: bioenergetic.hu

2/5 Gael Lindenfield, Dr. Malcolm Vandenburg: Hatékony feszültségkezelés

Mindannyian állandó rohanásban és feszültségben élünk, ami miatt gyakran érezzük magunkat csalódottnak, szomorúnak és dühösnek. A szerzőpáros meglepő állítása azonban az, hogy a stresszt építő jelleggel is fel lehet használni, segíthet a boldog élet kialakításában.

A könyv a szerzők sikeres tanfolyamain alapul. Bemutatják, hogyan fordíthatod át a stressz romboló hatását és használhatod ki a benne rejlő pozitív lehetőségeket. Így ügyesebben kezelheted a munkahelyi nehézségeket, de az élet minden területén jobban teljesíthetsz, a sikerektől pedig elégedettebb leszel. (Bioenergetic Kiadó, 2004)

Pál Ferenc: A magánytól az összetartozásig Kép forrása: nyitottakademia.hu

3/5 Pál Ferenc: A magánytól az összetartozásig

Pál Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Pál Feri atya a meghitt kapcsolat titkát kutató A függőségtől az intimitásig, illetve az önbecsülés jelentőségét feltáró A szorongástól az önbecsülésig című sikerkönyvei után a magányosság „népbetegségét” vizsgálja A magánytól az összetartozásig Szenvedély, elégedettség, biztonság című kötetében.

Mindenki küzd a magány ellen, mégis előfordulhat, hogy még egy párkapcsolatban is magányosnak érezed magad. A kötet az elhidegülő párkapcsolatokból is kiutat nyújt, a válsággal küzdő családoknak is segítséget kínál. A megoldás – mint oly sokszor – most is önmagadban rejlik. (Kulcslyuk Kiadó, 2014)

Barbara Berckhan: Verbális önvédelem Kép forrása: bioenergetic.hu

4/5 Barbara Berckhan: Verbális önvédelem

Előfordult már, hogy egy bántó megjegyzésre csak órákkal később jutott eszedbe a megfelelő, frappáns válasz? Vagy hirtelen túl keményen szóltál vissza, amivel további felesleges konfliktusokat okoztál?

Esetleg túlságosan a szívedre vettél egy támadást? A Verbális önvédelem – Magabiztos válaszok bántó megjegyzésekre című kötet pont az ilyen helyzetekre kínál megoldást.

A szerző 12 stratégiát mutat be, amelyekkel leperegnek rólad a sértések, váratlan eszközökkel lefegyverezheted a támadót és önmaga ellen fordíthatod a bántó megjegyzéseit. A kötet átfogó tanulási programmal segíti a technikák elsajátítását. (Bioenergetic Kiadó, 2015)

Almási Kitti: Bátran élni Kép forrása: nyitottakademia.hu

5/5 Almási Kitti: Bátran élni

Rengeteg gátlás és félelem van bennünk amiatt, mert rettegünk tőle, hogyha megmutatunk magunkból valamit, akkor kitesszük magunkat mások kritikájának, ítéletének, elutasításának. Ezért inkább szerepek mögé rejtőzünk – így viszont lehet, hogy az élet lényegéről maradunk le.

Almási Kitti szerint gyakrabban kellene feltennünk a kérdést: és akkor mi van? Mi van, ha nem felelünk meg mások elvárásainak, vagy valaki nem fogad el? A Bátran élni – Félelmeink és gátlásaink leküzdése arra biztat, hogy járd a saját utad, és ne szalassz el egyetlen lehetőséget sem amiatt, hogy nem mersz önmagad lenni. (Kulcslyuk Kiadó, 2015)