Ha érzelmes történetekre vágysz – 6 szomorú film, amit látnod kell

Kerekes Vivien
Írta: ,

Rengeteg olyan filmet ismerünk, ami képes mindenki szívét megérinteni, kortól és nemtől függetlenül. Ezek a történetek mélyen megmaradnak az emlékezetünkben hosszú időn át, és akár az egész napunkra hatással lehetnek. Ha szívesen elmerülnél egy kis időre az érzelmesebb filmek világában, A remény rabjai, Halálsoron és Szerelmünk lapjai történetét pedig már ezerszer láttad, válassz az alábbi alkotások közül; régebbi és új filmeket egyaránt találsz rajta. A lista persze nem teljes, kommentben várjuk a te kedvenceidet is!

A kutyákról szóló drámafilmektől nagyon könnyű elérzékenyülni (tökéletes példa erre a Marley meg én), Hacsi igaz története pedig biztosan nálad is bekerül a kedvencek közé.

A hűséges akita inu és gazdája teljesen véletlenül találkoznak, életük azonban összekapcsolódik, és elválaszthatatlan barátság alakul ki közöttük. Hachiko nap mint nap kikíséri a férfit a vasútállomásra, és az épület előtt várja hazaérkezését; egy váratlan tragédia azonban mindent megváltoztat – kivéve Hachi szeretetét és odaadását.

Készülj, mert ennél a filmnél biztosan szükséged lesz papír zsepire!

Csillagainkban a hiba Kép forrása: moly.hu

Az elmúlt évek egyik legszívszorítóbb szerelmes történetét alkotta meg John Green. Hazel Grace egy 16 éves lány, aki gyerekkora óta küzd a rákkal, mindennapjait pedig a depresszió miatt leginkább az olvasás tölti ki.

Édesanyja épp ezért ráveszi, hogy látogasson el egy önsegítő csoportba, ahol aztán megismeri az örök optimista Augustust. A két fiatal rövidesen egymásba szeret, a boldogsággal teli időszaknak azonban egy rémes hír miatt hamar vége szakad.

A romantikus drámafilmek kedvelőinek kötelező darab!