Ha érzelmes történetekre vágysz – 6 szomorú film, amit látnod kell

Írta: ,

Rengeteg olyan filmet ismerünk, ami képes mindenki szívét megérinteni, kortól és nemtől függetlenül. Ezek a történetek mélyen megmaradnak az emlékezetünkben hosszú időn át, és akár az egész napunkra hatással lehetnek. Ha szívesen elmerülnél egy kis időre az érzelmesebb filmek világában, A remény rabjai, Halálsoron és Szerelmünk lapjai történetét pedig már ezerszer láttad, válassz az alábbi alkotások közül; régebbi és új filmeket egyaránt találsz rajta. A lista persze nem teljes, kommentben várjuk a te kedvenceidet is!

1/6 Hacsi, a leghűségesebb barát

A kutyákról szóló drámafilmektől nagyon könnyű elérzékenyülni (tökéletes példa erre a Marley meg én), Hacsi igaz története pedig biztosan nálad is bekerül a kedvencek közé.

A hűséges akita inu és gazdája teljesen véletlenül találkoznak, életük azonban összekapcsolódik, és elválaszthatatlan barátság alakul ki közöttük. Hachiko nap mint nap kikíséri a férfit a vasútállomásra, és az épület előtt várja hazaérkezését; egy váratlan tragédia azonban mindent megváltoztat – kivéve Hachi szeretetét és odaadását.

Készülj, mert ennél a filmnél biztosan szükséged lesz papír zsepire!

Csillagainkban a hiba Kép forrása: moly.hu

2/6 Csillagainkban a hiba

Az elmúlt évek egyik legszívszorítóbb szerelmes történetét alkotta meg John Green. Hazel Grace egy 16 éves lány, aki gyerekkora óta küzd a rákkal, mindennapjait pedig a depresszió miatt leginkább az olvasás tölti ki.

Édesanyja épp ezért ráveszi, hogy látogasson el egy önsegítő csoportba, ahol aztán megismeri az örök optimista Augustust. A két fiatal rövidesen egymásba szeret, a boldogsággal teli időszaknak azonban egy rémes hír miatt hamar vége szakad.

A romantikus drámafilmek kedvelőinek kötelező darab!

Az élet nélkülem Kép forrása: iam-ccy.blogspot.hu

3/6 Az élet nélkülem

A 23 éves Ann élete nem mondható éppenséggel izgalmasnak: az anyja kertjében, egy lakókocsiban tengeti mindennapjait az általában munkanélküli férjével és két gyermekükkel.

Egy napon azonban rosszul lesz, a kórházi kivizsgálás során pedig kiderül, hogy halálos beteg.

A nő úgy dönt, nem árulja el a családjának a rossz hírt, helyette pedig új tervvel áll elő: elkészít egy listát arról a 10 dologról, amit mindenképpen szeretne megvalósítani, mielőtt a betegség teljesen eluralkodik rajta – az élete pedig egészen más irányt vesz, mint korábban.

A lehetetlen Kép forrása: rottentomatoes.com

4/6 A lehetetlen

Maria, Henry és a három gyermekük a karácsonyi szünetben Thaiföldre utazik, hogy végre egy tökéletes nyaralásban legyen részük.

A csodálatos vakációnak azonban hirtelen vége szakad, amikor egy földrengés után romboló erejű cunami csap le a vidékre, amely elszakítja egymástól a családtagokat.

Senki sem tudja, mi történt a másikkal, életben vannak-e, a túlélésért való küzdelem során pedig hatalmas nehézségeket kell kibírniuk.

A film egyébként egy 2004-es igaz történeten alapszik!

A boldogság nyomában Kép forrása: sg.hu

5/6 A boldogság nyomában

A filmet Chris Gardner, egy amerikai kereskedő élete ihlette. A férfi minden vagyonát egy olyan készülékbe fektette, amit egyszerűen nem tud eladni.

Emiatt a felesége elhagyta, elvesztette a házát, és kénytelen kisfiát teljesen egyedül felnevelni a nehéz körülményekben – de ő mégsem adja fel.

Ez a csodálatos film ráébreszt arra, hogy sosem szabad elveszíteni a reményt, még akkor sem, ha nem látod a fényt az alagút végén.

A nővérem húga Kép forrása: babumohan.hubpages.com

6/6 A nővérem húga

Amikor Sara és Brian kislányánál leukémiát diagnosztizálnak, a szülők komoly döntést hoznak. Orvosi segítséggel vállalnak egy harmadik gyermeket, azzal a céllal, hogy ő segítsen donorként megmenteni Kate életét.

A kislány azonban 11 éves korában a szülei tudtán kívül ügyvédet fogad, és pert indít, hogy visszaszerezhesse a saját teste feletti döntés jogát.

De biztos, hogy ez áll a váratlan elhatározás mögött? Jodie Picoult szívszorító története garantáltan napokig veled marad!