Gyorstalpaló magyar filmekből – A 2000-es évek legjobb alkotásai

Raczky Júlia
Írta: ,
Gyorstalpaló magyar filmekből – A 2000-es évek legjobb alkotásai

Kép forrása: cinestar.hu, Cirko Film

A rossz idő beálltával úgy döntöttél, hogy bekuckózol otthon, és megnézel egy jó filmet? Mi lenne, ha ezúttal egy magyar filmet választanál? Hidd el, a tévhitekkel ellentétben egyáltalán nem rosszak! Az alábbi, terjedelméből fakadóan nyilván hiányos, szubjektív listában igyekeztem összeszedni neked a 2000-es évek legjobb magyar filmjeit. 

Hajdu Szabolcs filmje őszinte, elgondolkodtató emberi történetet mesél el nekünk, ugyanakkor képet kapunk arról is, milyen volt az élet a szocialista Magyarországon.

Egy kisfiú, majd egy másik idősíkban már felnőtt férfi, Dongó életének különböző fázisai, mindennapjai által ismerkedhetünk meg olyan kérdésekkel, mint beidegződések, múlt, család, külföldi boldogulás, gyermekkori traumák.

Dongó tornásznak készül, ám kemény, fizikai terrort alkalmazó edzője, és az otthoni, fojtogató légkör egyre jobban elidegenítik környezetétől.

Felnőttkorában ő is edző lesz, egy kanadai fiút kell felkészítenie az olimpiára, és ekkor szembesül azzal, hogy a múltbéli tapasztalatoktól nem képes függetleníteni magát.

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan Kép forrása: cinestar.hu, Cirko Film

Ha valamilyen véletlen folytán azon kevés ember közé tartozol, akik még nem látták az év máris kultikussá vált sikerfilmjét, akkor ezen mindenképpen változtatnod kell!

Reisz Gábor filmjét ugyanis még mindig vetítik pár moziban, a szórakozás pedig garantált!

A főhős, Szentesi Áron megtestesíti napjaink magyar, lézengő fiatalságát, az ő kalandjai, mindennapjai, és az őt körülvevő emberek által könnyen magunkra ismerhetünk.

Végre egy olyan film, ami tényleg a magyar valóságot tükrözi!

Mindemellett pedig minden egyes jelenet, epizód rendkívül vicces, a kikapcsolódáshoz is tökéletes film.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv