Filmkritika: Két viharvert főhős London ostroma ellen

Nagy Niki
Írta: ,
Filmkritika: Két viharvert főhős London ostroma ellen

Kép forrása: Big Bang Media

Nem is tudom, hogy mire számítottam, amikor beültem megnézni a Támadás a Fehér Ház ellen második részét. Két okból már előre nem vártam ezt a filmet: egyrészt félek a terrortámadásoktól, másrészt London a kedvenc városom a világon. Babak Najafi rendező új, London ostroma alcímű mozija pedig arról szól, hogy nagy erejű terrortámadás éri Londont, és minden szeretett látványosságát a földdel teszi egyenlővé. Na igen, tényleg nem tudom, mit vártam. (Ha még nem láttad a filmet, vigyázz, spoiler következik!)

Gyenge grafika... Kép forrása: comingsoon.net

Aztán szerencsére a film megmentett: maga a terrortámadás olyan valószínűtlen és kivitelezhetetlen volt, hogy szerencsére (a film szempontjából pedig sajnos) egyáltalán nem tudtam beleélni magam, hogy ilyen valóban megtörténhet. Erre még rátett egy lapáttal az olcsó CGI, így minden robbantás szürreálisnak hatott – főleg azok, amiket a Temzén hajtottak végre.

Pedig a Gerard Butler és Mark Gill főszereplésével készült első részt nagyon szerettem. Persze nem volt egy Oscar-díjas alkotás, de adott mindent, amit egy akciófilmnek kell: izgalmat, feszültséget, és nagyon menő akciójeleneteket

...de ütős történet! Kép forrása: mafab.hu

A második film néhány hónappal az első után kezdődik, amikor a Butler alakította Mike Banning, az Államok elnökének testőre éppen a lemondásra készülődik, mivel felesége terhes, és nem szeretné születendő babáját a munkájával járó veszélyeknek kitenni.

Egy utolsó küldetésre még azért elkíséri az Aaron Eckhart játszotta Benjamin Ashert, aki az Egyesült Királyságba utazik, hogy a világ nagyjából összes többi vezetőjével részt vegyen a brit miniszterelnök temetésén.