5+1 filmklasszikus, amit érdemes újranézni a bezártság napjaiban

Marcali Nóra
Írta: ,
5+1 filmklasszikus, amit érdemes újranézni a bezártság napjaiban

Ezer éve fent vannak a listánkon, azok között a filmek között, amit egyszer majd mindenképp meg szeretnénk nézni, ha lesz időnk. Hát, most egészen biztosan nincs programunk estére, szóval itt az ideje, hogy az új filmek és sorozatok közé beiktassunk egy-egy régebbi, mára már klasszikusnak számító filmet. Íme, öt kedvencem, amit mindenkinek ajánlok az esti kanapémozihoz!

A Margaret Mitchell Pulitzer-díjas regényéből készült 1939-es technicolor film Hollywood aranykorának egyik emlékezetes darabja, amelynek már a szereplőválogatása is az egész Egyesült Államokat megmozgató esemény volt. A polgárháborús délen játszódó szerelmi történet főszereplője, Scarlett O’Hara egy igazán makacs és karakán fiatal nő, aki igazi ikonná vált a könyv népszerűségével, így nem csoda, hogy a hónapokig tartó válogatást az egész nemzet végigasszisztálta. Végül a bámulatos Vivien Leigh kapta meg a szerepet, aki Clark Gable-lel és Leslie Howarddal az oldalán örökre beírta magát a filmtörténetbe.

Az Elfújta a szél igazi monumentális, két részre bontott klasszikus, ami mindenkinek megérinti a szívét, ráadásul különleges filmes megoldásokat is láthatunk benne.

Személy szerint mindig a nagymamámmal néztem ezt a filmet és együtt nevettünk Scarlett felfogásán, miszerint bizonyos problémákra majd csak holnap gondol. Érdemes megfogadni!

Az 1953-as fekete-fehér romantikus filmben Gregory Pecket és a mindig bájos Audrey Hepburnt láthatjuk a főszerepekben, utóbbi Anna hercegnőt alakítja, aki egy protokoll út során Rómába érkezik.

Kimerültsége miatt orvosa nyugtatót ad neki, a hercegnő azonban megszökik és bolyongani kezd az olasz városban, mielőtt elnyomja az álom egy szökőkút peremén.

Egy amerikai újságíró, Joe Bradley épp arra jár, hazaviszi magával a nőt és megkezdődik kettejük feledhetetlen kalandja.

Édes-bús romantikus történet, igazi felüdülés a mai romantikusnak csúfolt vígjátékok sora után.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv