Minden idők 5 leggyűlöltebb filmes főgonosza

Zabolai Margit
Írta: ,
Minden idők 5 leggyűlöltebb filmes főgonosza

Egy igazán jó gonosz akár egy egész filmet elvisz a hátán. Vannak negatív karakterek, akiknek a cselekedeteivel talán nem értünk egyet, de annyira zseniálisak, esetleg viccesek, vagy éppen olyan szívbemarkoló az erdettörténetük, hogy gyűlölni sem igazán tudjuk őket. Az alábbi szereplők viszont egyáltalán nem ilyenek – őket tényleg mindenki utálja.

Varázslat, bűvölet, különleges állatok, barátok – nem is álmodhatna ennél szebbről egy kisfiú!

Harry Potter világában azonban van valami, ami mindennél sötétebb, és még az egyébként kivételesen utálatos Dursley-család gonoszságai is eltörpülnek mellette.

Voldemort és az általa megidézett háború nem csak megkeseríti Harry és barátainak amúgy is viszontagságos életét, de rengeteg szeretett szereplő halálához is vezet – sőt, eleve ő az oka Harry szülei halálának, és így rettenetes gyerekkorának is.

Mivel a Harry Potter-univerzum rajongótábora elképesztő méretű, és egy egész generáció nőtt fel együtt a varázslótanonccal, nem is meglepő, hogy a könyvekből készült filmek főgonosza minden idők egyik leggyűlöltebb karaktere lett.

Lássuk be, Javier Bardem tökéletes választás volt, hogy megformálja ezt a nagyon fura, nagyon bizarr, teljesen őrült és valahogy mégis zseniális karaktert, aki az általa elkövetett gyilkosságokra még csak nem is bűnként vagy immorális eseményként, még csak nem is döntésekként tekint, csak olyasmiként, amiknek meg kell történnie ahhoz, hogy a történelem kereke tovább gördüljön.

Minden alkalommal, amikor Anton Chigurh feltűnik a képernyőn, a nézőnek összeszorul a gyomra, és még jóval a film után is szorongást és rossz érzést vált ki belőlünk ez a karakter.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató