Minden idők leggyűlöltebb filmes főgonoszai

Zabolai Margit
Írta: ,
Minden idők leggyűlöltebb filmes főgonoszai

Egy igazán jó gonosz akár egy egész filmet elvisz a hátán. Vannak negatív karakterek, akiknek a cselekedeteivel talán nem értünk egyet, de annyira zseniálisak, esetleg viccesek, vagy éppen olyan szívbemarkoló az erdettörténetük, hogy gyűlölni sem igazán tudjuk őket. Az alábbi szereplők viszont egyáltalán nem ilyenek – őket tényleg mindenki utálja.

Az olyan elképesztő és jól szervezett emberi kegyetlenség kapcsán, mint amilyen a holokauszt volt, az emberben felmerül a kérdés: mégis, hogyan történhetett meg ez egyáltalán?

Amon Goeth karaktere sajnos nagyon is jó magyarázatot kínál: azért, mert voltak, vannak és lesznek hozzá hasonló emberek.

A haláltábort irányító Goeth, aki foglyait még a reményre is érdemtelennek, nem is embernek, de talán még az állatnál is kevesebbre tartja, maga a megtestesült gonosz, miközben éppen attól válik annyira gyűlöletessé, hogy felfoghatatlan romlottsága nagyon is hihető marad – mindez persze nem véletlen, hiszen Goeth karaktere a valóságon alapul, valóban létező személy alapján mintázták, ami csak még borzasztóbbá teszi az egészet.

Lássuk be, Javier Bardem tökéletes választás volt, hogy megformálja ezt a nagyon fura, nagyon bizarr, teljesen őrült és valahogy mégis zseniális karaktert, aki az általa elkövetett gyilkosságokra még csak nem is bűnként vagy immorális eseményként, még csak nem is döntésekként tekint, csak olyasmiként, amiknek meg kell történnie ahhoz, hogy a történelem kereke tovább gördüljön.

Minden alkalommal, amikor Anton Chigurh feltűnik a képernyőn, a nézőnek összeszorul a gyomra, és még jóval a film után is szorongást és rossz érzést vált ki belőlünk ez a karakter.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!