Filmek, melyekből sokat tanulhatsz az életről és másokról

Tomanóczy Andrea
Írta: ,
Filmek, melyekből sokat tanulhatsz az életről és másokról
Bárki bármit mond, a filmekből bizony tanulni is lehet. Mint külső szemlélő, kitűnően ráláthatunk egy-egy mindennapi problémára, emberi játszmákra, ezért könnyen megérthetjük a mondanivalójukat- viszont saját életünkbe belefonni már annál nehézkesebb.
Leckék az életről

Jack Lemmon utolsó filmje igazán szívbemarkoló, igaz történetet mesél el. A főszerepben egy munkamániás újságíró áll, aki miután megtudja, hogy hajdani, kedvenc egyetemi professzora haldoklik, úgy dönt, meglátogatja őt.
A találkozás örökre megváltoztatja, mivel rájön, az élet sokkal több, mint a mindennapi mókuskerék. A film a halál, a család, a boldogság témaköreit boncolgatja, miközben hatalmas bölcsességekkel ajándékozza meg a nézőt.  

Az élet szép

Csodálatos történet arról, hogy lehet elviselhetőbbé tenni egy kisgyereknek a koncentrációs tábort, már ha valamennyire ez lehetséges. A főhős egy félzsidó apuka, akit gyermekével együtt elhurcolnak a nácik, és mindent megtesz azért, hogy fia ne érzékelje azt, ami valójában körülveszi: így azt mondja neki, csupán egy játékba csöppent, ahol helyt kell állnia.


A kisgyerek ezt elhiszi, főleg azért, mert édesapja a legnagyobb borzalmak közepette is megtartja derűjét, humorát és gyermeki játékosságát.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba