5 film, ami azonnal meghozza a kedved az utazáshoz

Zabolai Margit
Írta: ,
5 film, ami azonnal meghozza a kedved az utazáshoz

Ha már te is a nyári utazást tervezgeted, ha azon gondolkodsz, milyen jó lesz majd egy kicsit kiszakadni a mindennapokból, van néhány filmötletünk, amikkel addig is kitöltheted a hétköznap estéket, és még a kalandok tervezgetésére is további inspirációt nyerhetsz.

A főszereplők Javier Bardem, Penélope Cruz, Scarlett Johansson és Rebecca Hall, a rendező Woody Allen, a helyszín pedig a csodálatos Barcelona.

Kell még mondanunk valamit, hogy látni akard ez a filmet?

A romantikus vígjáték másfél óra könnyed, mégis Woody Allentől megszokott minőségű szórakozást kínál, ráadásul közben az Európába érkező amerikai diáklány szemén keresztül a lenyűgöző spanyol vidéket is megcsodálhatod – belekóstolhatsz a helyi művészetekbe, szinte a szádban érzed a kiváló helyi ételek és finom borok ízét, és mire a filmnek vége, azon kapod magadat, hogy repülőjegyeket nézegetsz a mediterrán vidékre.

A gyönyörű Anne (Audrey Hepburn), egy távoli ország trónjának várományosa, európai körutazást tesz.

Mire Rómába ér, már olyannyira unja a hivatalos látogatási rendet és közszereplést, hogy enyhe hisztériás rohamot kap.

Az orvosok nyugtatót adnak a hercegnőnek és azt tanácsolják neki, hogy pihenjen.

Anne azonban mást forgat a fejében, úgy dönt, hogy a pihenés helyett inkább elmegy mulatni. A szállodájából kiszökve egyedül vág neki Róma utcáinak, így találkozik össze az amerikai újságíróval, Joe Bradley-vel (Gregory Peck).

Az örök város legszebb helyszínein játszódó film hatására te is azonnal úgy érzed majd, hogy legalább egy hétvégére magad mögött akarod hagyni a megszokott életedet, és az olaszok könnyed, finom ételekben, művészetekben és boldog pillanatokban gazdag mindennapjait élnéd.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató