A 4 legemlékezetesebb tűzforró filmes jelenet

Schuster Borka
Írta: ,
A 4 legemlékezetesebb tűzforró filmes jelenet

Izgalmasak, szépek, vagy éppen zavarba ejtőek és viccesek. A filmek képzelt történetekbe engednek nekünk bepillantást, és amikor a legintimebb jelenetek is láthatóak lesznek, lehet, hogy egyhamar nem felejtjük, aminek szemtanúi voltunk a filmvászon előtt.

Pára az autóban: Titanic

A legendás óceánjáró első és utolsó útján szövődő szerelem Jack és Rose között egy egész generáció érzelmeit indította be, a tiltott románc beteljesedése egy párás üvegű automobilban pedig még keserédesebb attól, hogy már ekkor sejteni lehet, tragédia lesz a történet vége, hiszen mindenki számára ismeretes, mi történik a hajóval.

Bár a jelenet korántsem nevezhető explicitnek, a hangok, a beállítások, az egész hangulat egyszerre teszi romantikussá és hihetetlenül fülledtté is ezt a jelenetet, amire valószínűleg nagyon sokáig fog emlékezni az, aki látta.

Szex a lépcsőn: 9 és 1/2 hét

Bár mai szemmel nézve Mickey Rourke és Kim Basinger kapcsolata azért korántsem annyira vonzó, mint inkább ijesztő, és nagyon nehéz úgy nézni a filmet, hogy közben ne kiabáljuk folyton a képernyőre, hogy „menekülj ettől a hatalommániás pszichopatától!”, Adrian Lyne 1986-os filmjében kétségtelenül megmutatta, hogy tudja, hogyan kell meggyőző szexjelenetet forgatni.

Ha a kontextustól elvonatkoztatunk, a 9 és 1/2 hét lépcsős szexjelenete nem csak gyönyörűen van fényképezve, de pontosan annyit mutat meg, és annyit is bíz a fantáziára, amennyit egy emlékezetes szexjelenetnek kell.

Ha pedig nem vonatkoztatunk el a kontextustól – nos, a jelenet emlékezetessége akkor sem vonható kétségbe.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba