8 film, ami hihetetlen csavarral ér véget

Írta: ,

Mindig azok a legjobb filmek, amelyek végén néhány percig még meredten nézel a képernyőre, és próbálod feldolgozni a váratlan, ugyanakkor hihetetlenül izgalmas befejezést. Persze nem a legegyszerűbb feladat rábukkanni az ilyen sztorikra; épp ezért most összegyűjtöttünk néhány híres és kevésbé híres filmet, hogy megkönnyítsük a keresgélést.

Fűrész Kép forrása: snitt.hu

1/8 Fűrész

Nem igazán szereted a véres, darabolós horrorfilmeket, ezért a Fűrész sorozat egyik részét sem nézted még meg? Akkor most ideje rávenned magad, a legelső rész ugyanis nem tartalmaz túl sok nehezen nézhető jelenetet, a történet viszont garantáltan végig fenntartja az érdeklődésed.

Két férfi felébred egy elhagyatott mosdóban; a lábaik le vannak láncolva, egy holttest hever a szoba közepén, mellette egy revolver, és egy diktafonon keresztül kapják az utasításokat.

Fogalmuk sincs, hogyan kerültek oda, de ahogy halad az idő, a történet egyre váratlanabb fordulatokat vesz; a befejezésre pedig biztosan nem számítasz majd!

Árva Kép forrása: orphan-movie.wikia.com

2/8 Árva

Adott egy első ránézésre átlagos család, amely szörnyű tragédiát élt át: a szülők elvesztették egyik kisgyermeküket, és azóta sem sikerült kiheverniük ezt a borzalmat. Hogy megpróbálják feldolgozni a veszteséget, úgy döntenek, örökbe fogadnak egy gyermeket az árvaházból.

Már az első pillanatban megkedvelik Esthert, aki noha sok mindenben különbözik az osztálytársaitól, mégis könnyen megbarátkozik új szüleivel. Az idill azonban nem tart sokáig; röviddel a beköltözés után ugyanis sorra történnek a megmagyarázhatatlan események, melyek hátterében olyan dolog áll, ami biztosan téged is alaposan megdöbbent!

Viharsziget Kép forrása: sala66.tumblr.com

3/8 Viharsziget

Leonadro DiCaprio végre megkapta az Oscar-díjat legújabb szerepéért, de az biztos, hogy az egyik leghíresebb, legváratlanabb befejezéssel rendelkező filmje határozottan a Viharsziget volt.

Két nyomozó érkezik az isten háta mögötti, eldugott elmegyógyintézetbe; céljuk, hogy megtalálják azt a gyilkosságért elítélt nőt, akinek sikerült megszöknie a fokozottan őrzött épületből. Az ott dolgozók azonban különösen viselkednek velük, miközben Teddy – akit egyre furcsább álmok kezdenek gyötörni –, valamiféle összeesküvést gyanít a háttérben.

A film befejezése után biztosan te is sokáig gondolkodsz majd a legutolsó mondaton!

Időhurok Kép forrása: oscarfavorite.com

4/8 Időhurok

Csak akkor állj neki ennek a filmnek, ha teljes figyelemmel tudod majd követni elejétől a végéig; ha ugyanis főzőcskézés vagy takarítás közben akarod megnézni, és pár percre félrepillantasz, könnyen elveszítheted a fonalat.

A történet egy kocsmai beszélgetéssel veszi kezdetét, amelyben az egyik férfi elmeséli különös életét.

De vajon hogyan kapcsolódik egymáshoz egy fiatal leányanya, egy időügynök, az íróként élő férfi, és a városban robbantgató bűnöző története?

A film végére kiderül, de ne lepődj meg, ha a csattanó miatt maradnak még benned kérdések!

Holtodiglan Kép forrása: movieswithaplottwist.com

5/8 Holtodiglan

A 2014-es év egyik legizgalmasabb filmjét Ben Afflecknek köszönhetjük!

A történetben első ránézésre egy boldog házaspárt láthatunk: Nick és Amy épp öt éve házasodtak össze, és az ünneplésre készülnek. Aztán egyszer csak a nő felszívódik; senki sem tudja, mi történt vele, és a bűnös nyomok egyre inkább Nick felé mutatnak.

Csakhogy nem ilyen egyszerű a dolog, ugyanis a visszaemlékezések során egyre inkább belelátunk a házaspár életébe, rövidesen pedig már lehetetlen eldönteni, a két fél közül ki is mond igazat. Ha szereted a csavaros történeteket, mindenképp nézd meg a filmet, ebben ugyanis bőven találni fogsz meghökkentő jeleneteket!

Közönséges bűnözők Kép forrása: imdb.com

6/8 Közönséges bűnözők

Noha a film már több mint 20 évvel ezelőtt készült, a forgatókönyve bizony a mai napig megállja a helyét!

Adott öt közönséges bűnöző, akiket bevisznek a rendőrségre – ők pedig úgy döntenek, ha már az élet egy helyre sodorta őket, összeállnak egy bandába.

Sorra halmozzák a bűntetteket, míg nem szembe találják magukat az alvilág egyik legkegyetlenebb alakjával, egy bizonyos Keyser Sözével.

A történetet az egyik férfi szemszögéből ismerjük meg, a befejezés után pedig biztosan meg akarod majd nézni még egyszer a filmet: nem véletlenül állítják ugyanis sokan, hogy az egyik legzseniálisabb lezárással ér véget, amit valaha is láttak.

Az őslakó Kép forrása: imdb.com

7/8 Az őslakó

A történet főszereplője John Oldman, a látszólag átlagos történelemprofesszor, aki egyik napról a másikra úgy dönt, ott hagyja az egyetemet. Kollégái meg is látogatják a váratlan döntés miatt, és igyekeznek kideríteni, mi az oka a hirtelen jött váltásnak.

A professzor pedig belekezd egy olyan történetbe, amit először senki sem tud elhinni: állítása szerint ugyanis halhatatlan, és a titok megőrzése érdekében 10 évente új helyre kell költöznie.

Sőt, valójában már 14 000 éve él a Földön, és rengeteg történelmi eseménynek volt szemtanúja. Rövidesen bele is kezd a sztoriba, ami garantáltan meglepő befejezéssel zárul le!

Bújócska Kép forrása: freegenjesmovie.com

8/8 Bújócska

Miután a 9 éves Emily elveszíti édesanyját, úgy próbál továbblépni a tragédián, hogy barátságot köt Charlie-val. Charlie azonban a való életben nem létezik; csak a kislány képzeletének szüleménye, és ezt édesapja egyre nehezebben tudja elfogadni.

Ez több hónapos orvosi kezelés után sem változik a helyzet, így a férfi a költözés mellett dönt, abban reménykedve, hogy a levegőváltozás hatására lánya elengedi Charlie-t. A helyzet viszont egyre rosszabb lesz, és megmagyarázhatatlan események után az édesapában is felmerül a kérdés: lehet, hogy Charlie valóban létezik?

Nos, a válasz nem éppen az, amire először számítasz majd!