7 film, amit a legjobb egyedül megnézni

Írta: ,

Bármelyikünk életében jöhet egy időszak, amikor kicsit magányosak vagyunk, legszívesebben ki sem mozdulnánk otthonról és egyetlen társunk a laptopunk. Hogyan vészeljük át ezt az életszakaszt? Például néhány filmmel, amit úgyis a legjobb egyedül megnézni. Erőt adnak, utat mutatnak és jókedvre derítenek. Mindegyik azt sugallja: nem vagy egyedül!

Ízek, imák, szerelmek Kép forrása: blog.scarecrow.com

1/7 Ízek, imák, szerelmek

Egy bukott párkapcsolat és a megszürkült élete elől Liz egy világ körüli utazásra menekül – Olaszország, India és Bali felfedezése közben pedig önmagát is megtalálja.

A gondtalan hedonizmus, az elmélyült spiritualitás megismerése után mégis győz a szerelem: Julia Roberts végül valaki más mellett teljesedik ki, de az idáig vezető egzotikus út, a csodálatos tájak és izgalmas kultúrák minden magányos lélek számára feltöltődést jelenthetnek.

2/7 Mulan

Ki mondta, hogy egy Disney rajzfilmet csak a gyerekek élvezhetnek?

A fiúként harcba induló elszánt és talpraesett kínai lány, Mulan története felnőtt fejjel talán még tanulságosabb: a bátorság mellett arról mesél, nőként is lehet belőled igazi hős.

Nincsenek előtted korlátok, ha elég elszánt vagy – érsz ugyanannyit, mint bárki. Talán épp erre az üzenetre van szükséged, ha magányosnak érzed magad.

Egek ura Kép forrása: sg.hu

3/7 Egek ura

Az Egek ura keserédes történet: korunk magányosságáról, a munkába menekülők boldogtalanságáról szól.

Végig a komoly dráma és a könnyed vígjáték határán egyensúlyozik – mit is várhatunk egy filmtől, melyben a főszereplő, George Clooney munkája az, hogy elmondja a nagyvállalatok alkalmazottainak: ki vannak rúgva?

Az Egek urát akkor a legjobb megnézni, ha szeretnéd egy kicsit átgondolni az életed, a munkád vagy a kapcsolataidat.

Amélie csodálatos élete Kép forrása: movie.ayay.co.uk

4/7 Amélie csodálatos élete

Az Amélie igazi kultfilm, de a furcsa fajtából: sokan imádják, másokat viszont ki lehet vele kergetni a világból. Ezért a legjobb egyedül megnézni!

A fiatal párizsi lány különös kalandjai és szárnyaló képzelete kiszakítanak a mindennapokból, jósága pedig könnyen átragadhat bárkire. A lány mindenkit boldoggá akar tenni maga körül, csak magára nem gondol, ami igencsak megfontolandó üzenet.

Eközben viszont egy varázslatos világot teremt maga köré – miért ne követnéd őt ide?

Elveszett jelentés Kép forrása: snitt.hu

5/7 Elveszett jelentés

Az Elveszett jelentés két hőse egy magányos fiatal lány és egy kiégett középkorú színész.

Céltalanul unatkoznak egy tokiói szállodában, egészen addig, amíg nem találkoznak egymással – és közösen felfedezik az élet nagyszerűségét. Meg persze egymást, ami ugyanilyen csodálatos felismerés.

Az Elveszett jelentés visszaadja a hitünket a rohanó jelenben: még a követhetetlenül felgyorsult világunkban is találhatsz valakit, akivel tökéletesen egy hullámhosszon vagytok.

Zongoralecke Kép forrása: zefirrecords.nl

6/7 Zongoralecke

A Zongoralecke olyan film, amit nem elég egyszer megnézni – és a maximális élmény érdekében a legjobb egyedül.

A főszereplő, Ada magányossága némaságából fakad: a nő egyetlen társa a kislánya és a zongorája.

Végül a hangszer lesz a fegyvere a merev férjével szemben, a zenén keresztül fedezi fel az igazi szenvedélyt és önmaga eddig ismeretlen oldalát is.

Giccsmentes romantika, fájdalmas boldogság – a Zongoralecke újabb kaput nyit a magányosság feldolgozásához.

Julie & Julia Kép forrása: moviebuzzers.com

7/7 Julie & Julia

Két önfejű, kemény, mégis humoros nő, akiknek az élete egy ponton összeér: Julie Powell elhatározza, hogy végigfőzi Julia Child legendás receptkönyvét, és erről blogot is vezet.

A film lényege persze nem merül ki a különleges ételekben, hanem két küzdelmes, mégis boldog női sorsot mutat be. Julie és Julia valami mást szerettek volna csinálni, mint amit elvártak tőlük.

Kockáztattak, nem féltek újdonságokba belevágni – és sikerrel jártak! Ha egy inspiráló és szórakoztató filmet keresel magányos napjaidra, ez lesz az.