5 film, amely bemutatja, mennyire bonyolult is valójában a szerelem

Gyöngyösi Lilla
Írta: ,
5 film, amely bemutatja, mennyire bonyolult is valójában a szerelem

Legyen szó vígjátékról vagy drámáról, a filmek többsége igencsak rózsaszín képet fest a szerelemről: néhány félreértés után nem kérdés, hogy boldogan csókolja meg egymást a két hős a naplementében. Akadnak azonban olyan filmek is, amelyek ennél rögösebb utat szánnak a szerelmespárnak – ezekben a történetekben minden furcsább, bonyolultabb, tehát életszagúbb annál, amit megszoktunk.

Blue Valentine Kép forrása: tumblr, kenziemil

Nem csak a szerelem megtalálásáról, de egy kapcsolat válságáról is lehet őszinte filmet készíteni. Mit tehet egy szerelmespár, ha a kezdeti határtalan boldogság lassan megszürkül, végül a kapcsolat összeomlik az elhatalmasodó problémák súlya alatt?

Válogatásunk legszomorúbb darabja a friss házasság életben tartásának kísérleteit mutatja be: a két fiatal (Ryan Gosling és Michelle Williams) viszont hiába küzd, a valóság erősebbnek bizonyul a gondtalan tündérmesék ígéreténél.

A jelen képeit ellensúlyozó egykori boldogság még szívszorítóbbá teszi a Blue Valentine-t.

Brooklyn Kép forrása: brooklyn-themovie.com

Ha nem is ez a tavalyi év filmje, a Brooklyn nagyon is elgondolkodtató kérdéseket tesz fel a párkapcsolatokkal, pontosabban a kísértéssel kapcsolatban.

A fiatal ír lány, Eilis Amerikában próbál szerencsét, ahol hamar rátalál a szerelem is egy jóképű vízvezeték-szerelő személyében.

Amikor azonban rövid időre hazalátogat, feltűnik egy művelt, előkelő ír fiú, aki hirtelen mindent összezavar.

Mit tegyen Eilis, adja fel a küzdelmes amerikai boldogságát az itthoni biztonságos fészekért? A Brooklyn végül kicsit leegyszerűsíti az egyre feszültebb helyzet megoldását, de addig ad pár tanulságos leckét őszinteségről, hűségről és felelősségről.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!