Elválaszthatatlanul együtt – 6 film barátnőkről, barátnőknek

Írta: ,

Aki ott van veled jóban-rosszban, aki benne van minden őrültségben, akivel a legféltettebb titkaidat is megoszthatod, aki ha kell, tükröt tart neked – egy igaz barátnő pótolhatatlan kincs. Olyan filmeket gyűjtöttünk össze, amelyek a nők közti barátságot ünneplik, legyenek a főszereplők fiatalok vagy idősebbek, betegek vagy egészségesek, kalandvágyók vagy megfontoltak. És hogy kivel nézd meg őket? Természetesen azzal, akire gondoltál, miközben ezeket a sorokat olvastad.

1/6 Thelma és Louise

A Thelma és Louise-ban nemcsak barátság, hanem igazi szövetség van a két főszereplő között, akik elmenekülnek az egyhangú életük és problémás párkapcsolatuk elől, hogy végre úgy éljenek, ahogy megérdemlik.

Közben pedig kitartanak egymás mellett tűzön-vízen át.

Így ez a road movie a féktelen szabadságról is szól: bár Thelma és Louise élete végül végzetes fordulatot vesz, egy pillanatig sem kétséges, hogy megérte a kaland.

Spinédzserek Kép forrása: intothegloss.com

2/6 Spinédzserek

Tudtad, hogy a Spinédzserek egy Jane Austen-regény, az Emma modern feldolgozása?

Az egyik legviccesebb gimis film legalább annyira szól a jómódú tinédzser, Cher (Alicia Silverstone) személyiségfejlődéséről, mint a barátnőivel való viszonyáról.

Meg persze a pasigondokról; mindenesetre mindhárom szál tele van emlékezetes pillanatokkal, Cher extrém ruhatára pedig külön említést érdemel! Ideje lenne újranézni, nem gondolod?

Máris hiányzol Kép forrása: filmtrailer.hu

3/6 Máris hiányzol

Két gyerekkori barátnő, akinek felnőtt életét és barátságát súlyos terhek teszik próbára. Millynek mellrákja lesz, Jess pedig bármennyire szeretne, nem tud teherbe esni.

Hogyan sikerül feldolgozniuk a helyzetet, és milyen szerep jut ebben a másiknak?

A Máris hiányzol széles érzelmi skálát jár be, a betegségdrámák kötelező fordulatait pedig a két szuper színésznő, Toni Colette és Drew Barrymore teszik különlegesebbé. Ha szerencséd van, ezt a filmet még a moziban is elcsípheted!

Szex és New York Kép forrása: popsugar.com

4/6 Szex és New York

Oké, a keményvonalas rajongók most biztosan csóválják a fejüket, hiszen a két Szex és New York-film a nyomába sem érhet a sorozatnak.

De adódhat olyan alkalom, hogy sorozatmaraton helyett csak gyorstalpalót akarsz tartani a barátnőddel Carrie-ék bonyodalmas életéből, nem igaz?

Ráadásul a filmben megvalósul mindannyiunk közös vágya: Carrie hozzámegy Mr. Bighez!

Persze ez nem azt jelenti, hogy az egész film rózsaszínben úszik – a dolgok szépen összezavarodnak Carrie körül. Csak egy valami nem változik: ők négyen.

Frances Ha Kép forrása: firstshowing.net

5/6 Frances Ha

A Frances Ha vérbeli független film, így biztosan lesz olyan, akinek nem fog tetszeni.

Pedig a hősében sokan magukra ismerhetnek: a milliónyi bizonytalansággal küzdő, bohém fiatal lány csak a boldogságot keresi – rengeteg vidámság és buktató közepette.

Frances még a legjobb barátnőjét is elveszti egy időre, amíg rá nem jön, hogy a fizikai távolság csak erősíti a kapcsolatukat. Ez a felismerés pedig talán egy a sok apró lépés közül, ami a felnőtté válásához vezet.

Elvált nők klubja Kép forrása: tvguide.com

6/6 Elvált nők klubja

Hogyan lehet egy megalázó helyzetből győztesen kikeveredni? Van-e élet elvált, középkorú nőként?

Az Elvált nők klubja hőseinek barátságát a közös ellenség, a volt férjek erősítik meg. A küldetés egyértelmű: bosszút állni a férjeken, akik fiatalabbakra cserélték le őket. Hogy sikerrel járnak-e? Egy biztos, rengeteg vicces pillanatot okoznak.

Az élet nagy kérdéseit ez a film biztosan nem válaszolja meg, de könnyed kikapcsolódásnak tökéletes. Ha valamiért, a végső közös éneklésért-táncolásért mindenképpen érdemes megnézned!