Elválaszthatatlanul együtt – 6 film barátnőkről, barátnőknek

Gyöngyösi Lilla
Írta: ,

Aki ott van veled jóban-rosszban, aki benne van minden őrültségben, akivel a legféltettebb titkaidat is megoszthatod, aki ha kell, tükröt tart neked – egy igaz barátnő pótolhatatlan kincs. Olyan filmeket gyűjtöttünk össze, amelyek a nők közti barátságot ünneplik, legyenek a főszereplők fiatalok vagy idősebbek, betegek vagy egészségesek, kalandvágyók vagy megfontoltak. És hogy kivel nézd meg őket? Természetesen azzal, akire gondoltál, miközben ezeket a sorokat olvastad.

A Thelma és Louise-ban nemcsak barátság, hanem igazi szövetség van a két főszereplő között, akik elmenekülnek az egyhangú életük és problémás párkapcsolatuk elől, hogy végre úgy éljenek, ahogy megérdemlik.

Közben pedig kitartanak egymás mellett tűzön-vízen át.

Így ez a road movie a féktelen szabadságról is szól: bár Thelma és Louise élete végül végzetes fordulatot vesz, egy pillanatig sem kétséges, hogy megérte a kaland.

Spinédzserek Kép forrása: intothegloss.com

Tudtad, hogy a Spinédzserek egy Jane Austen-regény, az Emma modern feldolgozása?

Az egyik legviccesebb gimis film legalább annyira szól a jómódú tinédzser, Cher (Alicia Silverstone) személyiségfejlődéséről, mint a barátnőivel való viszonyáról.

Meg persze a pasigondokról; mindenesetre mindhárom szál tele van emlékezetes pillanatokkal, Cher extrém ruhatára pedig külön említést érdemel! Ideje lenne újranézni, nem gondolod?