Filmajánló: Szemekbe zárt titkok

Nagy Niki
Írta: ,

Aki látta már Billy Ray bármelyik filmjét (Az éhezők viadala, Phillips kapitány) tudja, ha ő jegyez egy mozit – főleg, ha a forgatókönyvet és a rendezést is elvállalja – , minden percében izgalmas két órára számíthatunk. Éppen ezért biztosak vagyunk benne, hogy legújabb mozija, a Szemekbe zárt titkok is hasonlóan feszült és izgalmas thriller lesz.

A szereplőgárdára nincs panasz

Ha Billy Ray neve nem is volna elég a fent említett bizonyossághoz, ott van még a csodás szereplőgárda is. Nicole Kidman már nem egyszer bizonyította be, hogy brillírozni tud az ehhez hasonló filmekben, Julia Robertstől pedig az előzetes alapján nagyon erős alakítás várható. A férfifrontot a zseniális Chiwetel Ejiofor erősíti, aki az egyik legígéretesebb színész manapság, nem hiába jelölték Oscar-díjra a 12 év rabszolgaság című film főszerepéért. A színészek és a rendező tehát adott ahhoz, hogy ez valóban egy zseniális film legyen.

Brutális gyilkosság és egy bosszúszomjas édesanya

Az alaptörténet is hasonlóképpen izgalmas, bár kicsit sablonos, így sok múlik majd a rendezésen és a forgatókönyvön – ezért is helyezzük minden reményünket Billy Ray-be. A sztori szerint a két FBI ügynökből, Rayből (Chiwetel Ejiofor) és Jessből (Julia Roberts), valamint a kerületi ügyeszből, Claire-ből  (Nicole Kidman) álló összetartó csapat szétesik, amikor hatalmas tragédia éri az egyik tagot: Jess tinédzser lányát brutálisan meggyilkolják. Sokat elárul arról, hogy valószínűleg okos és érdekes gyilkossal állunk majd szemben, hogy a szereplők 13 évig képtelenek felgöngyölíteni az ügyet – ekkor indul be ugyanis igazán a cselekmény.

Igaz történet alapján

Jess teljesen megzuhan, és megszállottan keresi lánya gyilkosát, Ray pedig végre rábukkan egy olyan nyomra, amelyről azt gondolja, végre segíthet lezárni ezt az évtizedes rejtélyt. Arra azonban senki nincs felkészülve, hogy mit művel a személyes bosszú súlya egy egyébként tisztességes és igazságos emberrel… A filmben tehát nem csak egy izgalmas krimit, de egy mély és ijesztő pszichotrillert is kapunk, ami már az emberi tűrés és ésszerűség határait feszegeti. Az egész történet egyébként egy brutális, 1974-es gyilkossági és nemi erőszak ügyet ölel fel, amelyet 25 évvel később újra megnyitottak.

Nem ez lesz a kedvenc randifilmed

Valószínűleg nem ez a legmegfelelőbb választás az első randik egyikére (hacsak nem vagytok nagy krimiguruk, akkor ugyanis melegen ajánljuk), és ne vidd el rá az érzékeny nagynénidet vagy a cuki kisöcsédet sem, de ha szeretnél magadnak izgalmas két órát szerezni, csütörtöktől irány a mozi!