4 film, amit minden nőnek látnia kell a harmincas éveiben

Marcali Nóra
Írta: ,
4 film, amit minden nőnek látnia kell a harmincas éveiben

Motiváló, erős nőalakokból nincs hiány a filmtörténelemben, legyen szó valós személyről vagy fiktív karakterekről. Összegyűjtöttünk néhány remek filmet, amelyet minden nőnek érdemes még a harmincas éveiben megnéznie, és erőt merítenie saját életéhez ezekből a bátor és független karakterekből.

Julia Roberts egyik korai filmje egy bántalmazó házasság története, emellett egy rendkívül bátor és erős nőé, aki képes kilépni ebből, hogy új életet kezdjen. A történet szerinte Laura néhány évvel ezelőtt férjhez ment a jóképű és jómódú Martinhoz (Patrick Bergin), aki csak az esküvő után mutatta ki a foga fehérjét.

A külvilág számára a tökéletes házaspár képét mutatják, ám Laura valójában folyamatos rettegésben él erőszakos férje mellett.

Egy nap azonban megelégeli az aranykalitkát és úgy dönt, változtat az életén. A szabadságot sajnos nem adják olyan könnyen, Laura pedig folyamatosan a múlt árnyaitól rettegve meri csak átadni magát az új életének és egy új szerelemnek.

Az 1991-es thriller remek példa arra, hogy egy valós történet néha sokkal ijesztőbb és hátborzongatóbb, mint bármilyen kitalált szörnyeteg.

Nem hagyhatjuk ki a sorból mindenki kedvencét, a kissé hebrencs, de a szerelemben végletekig bízó Bridget Jones-t sem, aki az első regény és a film megjelenése óta a harmincas szinglik egyik kedvelt ikonjává vált.

Persze Bridget sem vágyik másra, mint arra, hogy megtalálja a boldogságot Mr.

Darcy mellett, ennek érdekében pedig sok őrültségre képes.

Valljuk be, mindannyiunkkal előfordult már, hogy irracionálisan viselkedtünk a szerelemtől, így biztosan jól esik majd nevetni egyet Bridget botlásain, rossz döntésein és megkönnyezni a boldog befejezést, hiszen néha a könnyed, pozitív történetekre is szükségünk van.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba