5 film, amit látva örülni fogsz annak, hogy épp szingli vagy

Írta: ,

Szinglinek lenni nem mindig könnyű: van, amikor szuperül érzed magad, és van, amikor legszívesebben csak sírnál, mert azt látod, hogy körülötted mindenki családot alapít. Ilyenkor pedig nehéz pozitívan tekinteni a helyzetedre, noha tényleg rengeteg előnye van ennek az időszaknak is. Mutatunk öt filmet, amit látva biztos, hogy örülni fogsz annak, hogy jelenleg egyedülálló vagy!

1/5 500 nap nyár

A történet Tom és Summer szerelméről szól, ami váratlanul veszi kezdetét, és azt is megmutatja, mi van a rózsaszín köd után, amikor az egyik fél érzései elhalványulnak. A srác szemszögéből látjuk az eseményeket, így érthető, hogy vele érzünk együtt, és még bele is tudjuk képzelni magunkat abba, milyen, ha a párunk már nem viszonozza az érzéseinket.

Ugyanakkor, ha jobban belegondolsz, könnyen lehet, hogy volt olyan kapcsolatod, amiben te épp úgy viselkedtél, mint a történet női főszereplője. Egyszerűen nem tudod kényszeríteni magad arra, hogy együtt legyél valakivel, aki nem tesz boldoggá, mindegy, mennyire rajong érted. Ez a film ébreszt rá igazán arra, milyen különbségek lehetnek két ember érzései között, és kicsit még örülni is fogsz annak, hogy az életed most sokkal nyugodtabb, és nem kell ilyen nehéz időszakokat átélned szingliként.

2/5 Hogyan legyünk szinglik?

Egy igazán vidám film, ami arról szól, hogy szingliként az élet hatalmas buli is tud lenni. Persze azt te döntöd el, hogy miként tekintesz erre az időszakra: akár magad alá is zuhanhatsz, és a négy fal között tengetheted a napjaidat, vagy inkább lehetőségként nézel rá, és kirúgsz a hámból!

A film szereplői az utóbbit választják, és megmutatják, hogy hiába nincs pasid, attól még nem vagy egyedül. Bármennyire is azt hiszed, hogy a szakítás után összedőlt az életed, valójában még csak most kezdődik el igazán.

És az, hogy szingli vagy, néha egy áldás, mert a magad ura vagy, és azt csinálsz, amit csak szeretnél. Ebből az időszakból születnek a legjobb emlékek!

3/5 Álljon meg a nászmenet!

Biztosan te is emlékszel még erre a filmre, hiszen a 90-es években jött ki, és akkoriban hatalmas siker volt. Sőt, el kell ismernünk, hogy a mai napig szívesen ülünk le a tévé elé, ha éppen ez következik.

A sztori lényege, hogy Julianne és legjobb barátja, Michael már az egyetem alatt ismerték egymást, ekkoriban pedig megfogadták, hogy ha 28 éves korukig nem lesznek házasok, ők maguk kelnek egybe. Aztán három héttel a születésnap előtt Michael közli Julianne-nel, hogy feleségül veszi barátnőjét, ezért a lány odautazik, hogy titkon tönkretegye a lagzit. Ám időközben ő maga is ráébred arra, hogy nincs joga mások élete felett ítélkezni.

Vicces, magával ragadó film ez, ugyanakkor érdekes módon sok esetben nagyon őszintén mutatja be, milyen az, amikor nem azt a személyt szereted, akit neked szánt a sors.

4/5 Kék Valentin

Cindy és Dean már régóta együtt vannak, de a kapcsolatuk számtalan hullámvölgyön ment keresztül. A legutóbbi időszak viszont a szakítást jelzi előre, hiszen nagyon úgy fest, hogy végleg eltávolodtak egymástól.

Kapcsolatuk alatt a lánynak többször is le kellett mondania az álmairól, míg a srácnak sokkal kevesebb áldozatot kellett hoznia, így ez is elég nagy szakadékot vert közéjük. De még adnak egy utolsó esélyt a kapcsolatuknak, abban reménykedve, hogy felizzik közöttük a régi láng.

Na, ez az a film, amitől rögtön boldog leszel amiatt, hogy szingli vagy! A film ugyanis őszintén mutatja meg azt az időszakot, amikor a párkapcsolatokból kialszik a láng, és a viták veszik át a helyét; a sztorit látva garantáltan jó érzéssel tölt el, hogy neked jelenleg nem kell ehhez hasonló problémákkal megküzdened - és remélhetőleg többé nem is kell.

5/5 Az ördög Pradát visel

Elsőre talán furcsának tűnhet, hogy ez a film is felkerült a listánkra, pedig jó okunk van rá! A legtöbb csajos film azzal ér véget, hogy a főszereplő lány megszerzi a pasit, és a szerelmi élete kiteljesedik, de ez a film végre egészen más célzattal készült el.

Andy ugyanis lehetőséget kap egy szuper munkahelyen, és gőzerővel a karrierjére koncentrál; ez az, ami ráébreszti őt arra, hogy jelenlegi pasijával egyszerűen nem illenek össze, és a srác túl önző ahhoz, hogy megértse, mit jelent mindez Andynek. A film végére a lány megtanulja elfogadni saját magát, közelebb kerül a vágyaihoz, ráadásul a sztori az unalmas sztereotípiáknak is búcsút int.

Ez a film ráébreszt arra, hogy szinglinek lenni, és a karrieredet megvalósítani igenis csodálatos dolog!