4 film, amit szinte senki nem bír kis sírás nélkül: te melyiken nem könnyeztél?

Schuster Borka
Írta: ,
4 film, amit szinte senki nem bír kis sírás nélkül: te melyiken nem könnyeztél?

Kép forrása: whattheflick.com

Vannak mozik, amik elé egy csomag papírzsebkendővel érdemes leülni, mert az ember úgysem fogja kibírni sírás nélkül. Ha ebből a négy filmből legalább kettőt végig tudtál nézni anélkül, hogy könnybe lábadt volna a szemed, akkor vagy kőből van a szíved, vagy valami gond van a könnycsatornáiddal.

Anna Chlumsky és Macaulay Culkin nem csak elképesztően tehetséges gyerekszínészek voltak, de olyan különc, számkivetett és ártatlan gyerekeket formáltak meg ebben az 1991-es moziban, hogy lehetetlen volt nem szeretni őket.

Az első szerelem ártatlansága, a sokszor elképesztően nehéz terhek, amiket a gyerekeknek már ilyen fiatalon hordozniuk kell magukkal és az, ahogyan a maguk módján megpróbálnak megbirkózni ezekkel, mindenkinek megérint egy titkos pontot a szívében, ettől aztán a kis Thomas J. halála még tragikusabb, az pedig, ahogyan Vada a film végén továbblép az életével, egyszerre felemelő és szívfacsaró is.

A Pixar ismert arról, hogy nem szokta elaprózni a történeteit, a zseniális figurák általában valami nagyon is kézzel fogható, és meséhez képest gyakran nagyon is valós és súlyos problémával szembesítenek.

Így aztán nem is olyan meglepő, hogy a 2009-es Fel!-ről tömegével jöttek ki a kisírt szemű felnőttek.

Ráadásul a film kétszer is könnyekre fakaszt – a 78 éves Carl Fredricksen nem az a szokványos mesefőszereplő, mégis tudunk érte sírni a bánatában, és vele együtt osztozni az örömében.

A jó hír, hogy ha a film első néhány percében lecsapó szívszaggató síráson túljutunk, a végén egy igazán felszabadító, léleksimogató zokogásban lehet részed.

Micsoda érzelmi hullámvasút!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!