5 felejthetetlen rajzfilm a Disney-től – Te melyiket nem láttad még?

Marcali Nóra
Írta: ,
5 felejthetetlen rajzfilm a Disney-től – Te melyiket nem láttad még?

A Disney-mesék varázsa korosztálytól függetlenül mindenkire hatással van, mindenkinek megvan a maga kedvence és sokszor nem is sejtjük, hogy az, amiért gyerekként rajongtunk, valójában már a 90-es években is csaknem 50 éves mese volt. Íme, egy szubjektív válogatás a felejthetetlen Disney-mesékből.

A sorban a negyedik Disney animációs film az Egyesült Államokban 1941-ben jelent meg, míg itthon csupán 1982-ben mutatták be a mozikban.

A kiselefánt, akinek túl nagyra nőtt fülei miatt rengeteg megpróbáltatáson kellett átesnie, meghódította a világot és a mai napig könnyeket csal bárki szemébe.

Nem is csoda, hogy hamarosan újabb feldolgozását láthatjuk a mozikban – a félig élőszereplős és félig animációs film ezúttal Tim Burton rendezésében kerül a vászonra, a főbb szerepekben pedig Eva Green, Colin Farrel és Michael Keaton lesz.

Hófehérke történetét senkinek nem kell bemutatni, hiszen a Grimm-testvérek klasszikusa mára már megszámlálhatatlan feldolgozást megért. Foghattuk a kezünkben mesekönyv formájában, de láthattuk rajzfilmen és számos filmen is a hófehér bőrű és ébenfekete hajú királylány történetét.

Az első rajzfilm 1938-ban került ki a Walt Disney stúdióból, és ezzel beindult a vállalat animációs sikersztorija.

Magyarországon csak 1962-ben mutatták be, de Hófehérke alakja mindenkinek az emlékezetébe vésődött.

Az Amerikai Filmintézet beválasztotta minden idők legjobb 100 filmje közé, ami nem is csoda, hiszen látványvilága a mai, modern technikával készült animációs filmekkel is felveszi a versenyt.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!