Ezt az izgalmas dolgot árulja el rólad az, hogy milyen könyveket szeretsz olvasni

Szirák Viki
Írta: ,

Ha most ránézel a polcodra, valószínűleg nem telne sok időbe megállapítani, milyen típusú könyveket szeretsz leginkább olvasni. Az emberek többsége szívesen próbálja ki magát többféle stílusban is, ezért valószínűleg nálad is megesett már, hogy egyszer romantikus regényt, máskor pedig akciódús fantasyt olvastál. De még ezektől eltekintve is biztosan van egy kedvenc típusod, amit gyakran olvasol. Lássuk, mit árul el a választásod a személyiségedről!

Klasszikus, régi regények Kép forrása: unsplash

Számodra az hozza a legnagyobb kikapcsolódást, ha a régi klasszikusokat olvasod? Jane Austen, Ernest Hemingway vagy Jókai Mór - csak hogy említsünk néhány példát közülük.

Ezek alapján valószínűleg már az iskolában sem bántad, hogy el kell olvasnod a kötelező olvasmányokat, sőt, a legtöbbet kimondottan élvezted is.

Te vagy az a típusú ember, aki inkább alaposan kiismer egyetlen embert, mint hogy több személyről tudj felületes dolgokat. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy inkább van kevés megbízható barátod, mint hogy sok felszínes haverral vedd körül magad. Az élet apró dolgait is képes vagy értékelni nagy lelkesedéssel, és neked mindennél többet jelent egy kedves mosoly vagy egy vidám beszélgetés.

Szereted azokat a történeteket, ahol a fantáziád szárnyra kaphat, és egy csodálatos képzeletbeli világ részesévé válhatsz.

Ezért már gyerekként is nagyon érdeklődtél a mitológia felől, ez pedig a mai napig megmaradt benned.

Igazi álmodozó vagy, akinek kissé nehezére esik koncentrálni, mert a gondolataid folyton elkalandoznak másfele.

A barátaid nagyon fontosak neked, és mindig alaposan megválogatod a szavaidat, mert tudod, hogy mennyire jó, ha vannak olyan emberek az életedben, akikre számíthatsz.