Ezek most a legjobb filmek a moziban: nézd meg valamelyiket a hétvégén!

Zabolai Margit
Írta: ,

Persze, hogy nyáron érdemes minél több időt a jó levegőn, meg a vízparton tölteni, de azért azzal sincs semmi gond, ha néha inkább egy légkondicionált mozitermet választotok. Főleg, ha ilyen szuper filmek mennek a vásznon!

Nyomd, bébi, nyomd – Baby Driver

Sokak szerint az év filmje, ami egyszerre hőstörténet, klasszikus autós-üldözős film, legendagyártás és gengszterfilm, de az biztos, hogy a legelső pillanatától az utolsóig a székbe szögez: ritkán látunk olyan mozit, ami 1 óra 52 percen keresztül képes lekötni a figyelmünket úgy, hogy egy másodpercet sem érzünk fölöslegesnek.

A kritikusok szerint a Baby Driver az első képkockától az utolsóig össze van rakva, és mi is tanúsítjuk, hogy végig remekül szórakoztunk, ráadásul a filmhez összeválogatott zenék hatalmas piros pontot érnek.

Tényleg egyetlen negatívumot tudunk felhozni, az pedig a film kínosra sikeredett magyar címe, de szerencsére a szinkronnal egyébként már nem voltak különösebb gondjaink, a sokkal menőbbnek hangzó Baby Driver magyarításáról pedig igazán nem az író-rendező Edgar Wright tehet.

Gru 3

Bevallom őszintén, és agybajt kapok a minyonoktól, ezért a második résznél le is tettem az egész Gruniverzumról, bármennyire tetszett is az első rész, a minyonos előzményfilmnek meg már a gondolatától is felállt a szőr a hátamon.

Úgyhogy most örülök, hogy Gru és kis családja visszatért a „normál” kerékvágásba, azaz a második résznél abbahagyott cselekményszálat próbálják felvenni, és nem is egészen rosszul: bár a film nincs olyan jó, mint az első, mégis szórakoztató, a gyerekek továbbra is imádják, a felnőttek pedig képesek végignézni és nevetni is rajta, ráadásul vannak benne tényleg szíven ütő jelenetek, amik a felnőttek érdeklődését is lekötik.

Egyszóval, ha gyerekkel készültök mozizni, vagy csak oda vagy az egysza-egysza-egyszarvúért (szpojler veszély: a nehéz anyagi helyzetbe kerülő Gru-famíliának meg kell válnia tőle), akkora Gru 3 remek választás a hétvégére.