Ezek lesznek 2017-ben a legjobb tavaszi fesztiválok!

Írta: ,

Fesztiválok nem csak nyáron vannak, szerencsére minden szezonnak megvannak a maga eseményei. Tavasszal nem a pörgősebb, zenei fesztiválok vannak túlsúlyban, mint nyáron, hiszen ilyenkor a természet újraéledését ünnepeljük, és azt, hogy ismét időt tölthetünk a szabadban. A szezon fesztiváljai remek kulturális eseményeket kínálnak, ezért cikkünkben összegyűjtöttük a legjobb tavaszi fesztiválokat az országban.

Budapesti Tavaszi Fesztivál, 03.31-04.23. Kép forrása: lobu.hu

1/5 Budapesti Tavaszi Fesztivál, 03.31-04.23.

A szezon fesztiváljai között mindig éllovas a Budapesti Tavaszi Fesztivál, amely koncertekkel, operával, színházzal, kiállítással, köztéri promenáddal, irodalommal, újcirkusszal, városi sétákkal és még sok más műfajjal várja az ide látogatókat.

A BTF igazi kulturális kavalkád, amelyben szinte bárki megtalálhatja a neki kedvező programot.

Idén olyan sztárfellépőket köszönthetünk a fesztivál keretében, mint az indie műfajban jeleskedő Ewert and the Two Dragons, a brooklyn-i énekes és dalszerzőt, Matt Simonst, vagy a világhírű szopránénekesnő, Ayane Imai.

Szentendrei Tavaszi Fesztivál, 03.03-04.11. Kép forrása: programturizmus.hu

2/5 Szentendrei Tavaszi Fesztivál, 03.03-04.11.

Arany János születésnapjától a Költészet Napjáig tart a Szentendrei Tavaszi Fesztivál, amely már több évtizede kerül megrendezésre a város több helyszínén.

A már megszokott módon koncertek, kiállítások, előadások, színház programok és a gasztronómia jegyében fog zajlani az idei fesztivál is, melynek keretében fellép majd Tompos Kátya, az Ivan and the Parazol és a Katáng is.

A színházi darabok közül megnézheted Ingmar Bergman Persona-ját, résztvehetsz borkostolón és akár egy zenés irodalmi esten is.

Siófoki Tavaszi Fesztivál, 03.17-04.10. Kép forrása: kapos.hu

3/5 Siófoki Tavaszi Fesztivál, 03.17-04.10.

Operett est, színházi produkciók, koncertek és kiállítások is várják az érdeklődőket a lassan összművészeti fesztiválnak is nevezhető Siófoki Tavaszi Fesztiválon.

A rendezvény minden korosztálynak nyújt érdekes programlehetőségeket: fellép többek között a Ghymes együttes, a L’art pour L’art társulat, Bödőcs Tibor, a Fugato Orchestra, Pintér Gabriella, Charlie és még sokan mások.

Ha eltöltenél egy kis időt tavasszal is a Balatonon, akkor ide lesz érdemes ellátogatnod!

4/5 Veszprémi Tavaszi Fesztivál, 03.12-05.14.

Idén tizedik alkalommal rendezik meg a Veszprémi Tavaszi Fesztivált, amely a színház szerelmesei számára a tökéletes tavaszi rendezvényt jelentheti.

A fesztivált a Budapesti Tavaszi Színház ihlette, és a Várszínházban minden tavasszal rangos színházi és táncszínházi előadásokkal várják az érdeklődőket.

Az idei programban megtalálható A Padlás, A Szkalla lányok, a Kármen, és Csányi Sándor népszerű monodrámája, a Férfiagy is.

Debreceni Tavaszi Fesztivál, 03.12-03.22. Kép forrása: jegy.hu

5/5 Debreceni Tavaszi Fesztivál, 03.12-03.22.

Debrecenbe nem csak a Virágkarnevál miatt érdemes ellátogatni, hanem a tavasz fesztiválra is, mely kiállítással, színházzal, koncertekkel és egyéb előadásokkal várja az érdeklődőket.

A cseh filmnapok keretében remek feliratos filmeket tekinthetnek meg a nézők, és a város művészeinek alkotásaiból szemezgető 26.

Debreceni Tavaszi Tárlatot is a fesztivál keretében nyitják majd meg.

A Debreceni Big Band, a Barabás Lőrinc Quartett, a Talamba és a Budapest Bár koncertjeire is érdemes lesz kilátogatni az idén.