Ezek lesznek 2017-ben a legjobb tavaszi fesztiválok!

Bodnár Alexa
Írta: ,

Fesztiválok nem csak nyáron vannak, szerencsére minden szezonnak megvannak a maga eseményei. Tavasszal nem a pörgősebb, zenei fesztiválok vannak túlsúlyban, mint nyáron, hiszen ilyenkor a természet újraéledését ünnepeljük, és azt, hogy ismét időt tölthetünk a szabadban. A szezon fesztiváljai remek kulturális eseményeket kínálnak, ezért cikkünkben összegyűjtöttük a legjobb tavaszi fesztiválokat az országban.

Budapesti Tavaszi Fesztivál, 03.31-04.23. Kép forrása: lobu.hu

A szezon fesztiváljai között mindig éllovas a Budapesti Tavaszi Fesztivál, amely koncertekkel, operával, színházzal, kiállítással, köztéri promenáddal, irodalommal, újcirkusszal, városi sétákkal és még sok más műfajjal várja az ide látogatókat.

A BTF igazi kulturális kavalkád, amelyben szinte bárki megtalálhatja a neki kedvező programot.

Idén olyan sztárfellépőket köszönthetünk a fesztivál keretében, mint az indie műfajban jeleskedő Ewert and the Two Dragons, a brooklyn-i énekes és dalszerzőt, Matt Simonst, vagy a világhírű szopránénekesnő, Ayane Imai.

Szentendrei Tavaszi Fesztivál, 03.03-04.11. Kép forrása: programturizmus.hu

Arany János születésnapjától a Költészet Napjáig tart a Szentendrei Tavaszi Fesztivál, amely már több évtizede kerül megrendezésre a város több helyszínén.

A már megszokott módon koncertek, kiállítások, előadások, színház programok és a gasztronómia jegyében fog zajlani az idei fesztivál is, melynek keretében fellép majd Tompos Kátya, az Ivan and the Parazol és a Katáng is.

A színházi darabok közül megnézheted Ingmar Bergman Persona-ját, résztvehetsz borkostolón és akár egy zenés irodalmi esten is.