Ezek a legjobb hippi témájú filmek a Szerelem nyara emlékére

Bodnár Alexa
Írta: ,

Idén ünnepeljük az 50. évfordulóját a Summer of Love-nak, azaz a Szerelem nyarának, ami az első jelentős szabadtéri rockfesztivál neve, amelyet 1967. június 16-18. között rendezték Kaliforniában. Ez az esemény azért volt fontos, mert ezzel kezdődtek meg a szabadtéri nagy rock-rendezvények, és a hippi kultúra is ekkor kezdett terjedni. A Szerelem nyara emlékére ajánlunk neked néhány hippi-s filmet a filmnézős estékre.

Woodstock a kertemben - Taking Woodstock, 2009. Kép forrása: collider.com

A Woodstock a kertemben című film a legendás, 1969 augusztusában megrendezett woodstock-i fesztiválnak állít emléket, hiszen azt mutatja be, hogyan is került megrendezésre a fesztivál.

A legendás fesztivált a New York állambeli White Lake-ben rendezték meg, egy bizonyos Max Yasgur farmján, mert a szomszédos városban, az eredeti helyszínen törölték a megrendezés jogát.

A filmben Elliot, egy fiatal lakberendező szülei moteljének kertjében ad engedélyt a szervezőknek, hogy megtartsák a fesztivált, ahol hamarosan milliós tömeg gyűlik össze.

A filmben szuper zenék, jobbnál jobb hippi-szerkók és a kor valódi szelleme együtt vannak, ezért kár lenne kihagynod ezt a mozit!

Hair, 1979. Kép forrása: tumblr.com

A Hair egy igazi klasszikus a hippi-filmek és a musical-ek palettáján, amelyet ha nem láttál még azért, ha pedig már igen, akkor azért kell megnézned.

A történet a vietnami háború idején, az 1960-as évek végén játszódik, a főszerepben olyan fiatalokkal, akik meglépnek a besorozás elől, ám egy balszerencse folytán egyiküket mégis elviszik a frontra.

A film zenéje már önmagában ikonikus, és a szereposztás is fantasztikus ebben a moziban, amit nem lehet elégszer újranézni.