Ezek a filmek garantáltan helyre teszik a lelki békédet

Körtvélyfáy Zsófia
Írta: ,

Eleged van a rohanó, olyankor személytelen világunkból? A buszok, villamosok, mentők, tűzoltók állandó zajából? Hogy nem hallod a madárcsicsergést a város morajától? Akkor ezeket a filmeket, sorozatokat Neked találták ki. Búj be a pihe puha párnáid közé és hagyd, hogy elrepítsenek egy nyugalmas, kedves kisvárosba, csupa bájos ember közé. De vigyázz, lehet idővel szinte úgy fogod érezni te is ott élsz közöttük és ha véget ér a sorozat megeshet, hogy hiányozni fognak.

 Szívek doktora Kép forrása: amazon.co.uk

Ha te is igazi Szívek Szállodája megszállott vagy, akkor biztosan tetszeni fog ez a sorozat. Zoe Hart a nagyvárosból költözik vidékre, hiszen beleszeret a kisváros zajába.

Tartozni akar valahová. Bluebelle erre, pont alkalmas hely. Szeretnivaló emberek, kedves történet, izgalmas szerelmi szálak.

Kell ennél több? Egy kellemes péntek esti bekuckózáshoz biztosan nem.

Hetedik mennyország

Igen tudom, régebbi (1996-os) sorozat, de az én szívemhez mégis közel áll. Ahogy a Szívek doktora, ez is próbál valamiféle erkölcsi normát közvetíteni, ami manapság valljuk be elég ritka.

Egy kaliforniai protestáns lelkész és családja életét meséli el. Mivel hét gyermeket nevelnek, bonyodalmakban nincs hiány, sőt még az ott lakók is hozzájuk fordulnak segítségért.

A történet sikerét mi sem mutatja jobban, mint hogy ez volt a hetedik legtovább tartó sorozat, amelyet a The CW Television Network valaha is műsorára tűzött. Nem utolsó sorban pedig azért is érdemes megnézni, mert meglesheted Jesscia Biel, azaz Justin Timberlake feleségét fiatalon.