Ez volt 2015 legjobb 30 filmje – Szerintünk

Boros Mariann
Írta: ,

Biztosan számodra sem ismeretlen a helyzet, amikor meg akarsz nézni egy jó filmet, ám az idő nagy része a keresgéléssel megy el, amint végül annyira megunsz – vagy annyira felbosszantod magad rajta – , hogy végül nem nézel meg semmit. A helyzetet általában csak bonyolítja, ha nem egyedül válogatsz a filmek között. Hogy megkönnyítsük a dolgod, összegyűjtöttük neked az idei év premierjei közül azokat az alkotásokat, melyeket szerkesztőségünk tagjai a legjobbaknak ítéltek.

Liza, a rókatündér Kép forrása: filmdroid.hu

Ha tetszett az Amélie csodálatos élete, akkor a Liza, a rókatündért is imádni fogod, melyben a Társas Játékból megismert Balsai Móni keresi élete nagy szerelmét a maga esetlen, naiv és bájos módján.

A film stílusa a Holdfény Királyságot és a Grand Budapest Hotelt is eszembe jutatta (mindkét alkotást Wes Anderson rendezte) a meseszerű történetvezetés révén, ugyanakkor szexjelenet, gyilkosság és sci-fi elemek is vannak benne. 

Az Ujj Mészáros Károly rendezte romantikus vígjátékot a kritikusok is jól fogadták, nemzetközi filmfesztiválokon pedig több rangos díjat bezsebelt.

Kingsman: A titkos szolgálat Kép forrása: imdb.com

Ha nem is vagy nagy rajongója az akciófilmeknek, a Kingsmant akkor is ajánlom, már csak azért is, mert az egyik főszereplője Colin Firth, akit ugyebár nem lehet nem imádni, még a kissé karótnyelt ügynök szerepében is cuki.

Izgalmas cselekmény, humor, és látványos képek jellemzik a Matthew Vaughn rendezte mozit, mely jelenleg 7,8 ponton áll az IMDB 10-es skáláján.