Mi lett Esmeraldával? Híres szappanoperák sztárjai ma

Írta: ,

A nyolcvanas évek közepén kezdődött Magyarországon az a szappanopera-láz, amely még az ezredforduló után is nézők ezreit ültetett a képernyők elé nap mint nap. Ki ne emlékezne a Homok titkaira, Esmeraldára, a Vad Angyalra vagy a szerencsétlen sorsú Isaurára? Mi történt velük azóta? A következő oldalakon kiderül…

Két személyiség, egy szereplő: a Homok titkai

1/6 Két személyiség, egy szereplő: a Homok titkai

A Homok titikai című filmsorozat főszereplője egy ikerpár volt, Ruth és Raquel, akik szöges ellentétei egymásnak. Ruth a szerény, a jóindulatú, a naiv, szerelmes fiatal lány, Raquel a gonosz, ármánykodó nővér, aki mindent megtesz, hogy testvére és Marcos szerelmét tönkre tegye, mert a férfi vagyonára fáj a foga.

A főszerepet játszó Gloria Píres brazil színésznő már 5 évesen szerepelt sorozatokban. Édesapja is színész, tehát nem esett messze az alma a fájától, ahogy Píres lánya, Cléo is a szakmában keresi a kenyerét.

Ruth és Raquel szerepét 1993-ban kapta, ekkor már két gyermek édesanyja volt, majd második házasságából is született két gyermeke a kétezres évek elején.

A színésznő már 54 éves, Rio de Janeiroban él férjével, gyermekeivel és unokáival. Rendkívül népszerű, Instagram oldalának több mint egymillió követője van. Hobbija a tánc, a gasztronómia és nagy állatvédő hírében áll.

 

A Rosalinda és a Marimar sztárja: Thalía, aki akarata ellenére lett világhírű

2/6 A Rosalinda és a Marimar sztárja: Thalía, aki akarata ellenére lett világhírű

A Rosalinda azon mexikói sorozatok egyike, amely saját hazájában meglepően népszerűtlen volt, de a világ többi részén nézettségi rekordokat döntögetett. Így volt ez nálunk is az ezredforduló idején.

Délutánonként nők ezrei várták, hogy folytatódjon a cserfes lány és Fernando José románca. Rosalindát (majd később Marimart is) a nemes egyszerűséggel csak Thalíának (eredeti nevén: Ariadna Thalía Sodi Miranda) nevezett színésznő alakította.

Tévés szereplései mellett latinpop énekesnőként vált népszerűvé, több mint 40 millió albumot adott el világszerte. A Google 2009-es statisztikái szerint ő volt az egyik legkeresettebb latin művész az interneten. Egyúttal Thalía az első mexikói énekesnő, aki csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán.

2003-ban döntött úgy, hogy ideje betörni az Egyesült Államok pop piacára, angol nyelvű lemeze hatalmas siker volt, de sokáig ő sem tudott megmaradni az erős amerikai zenei élvonalban. A keleti kultúráért rajongó 46 éves sztárnak egy tízéves kislánya és egy hatéves kisfia van.

Édesanyját akkor veszítette el, amikor a nyolcadik hónapban volt a második gyermekével, akkoriban nyilatkozta azt, élete legnehezebb periódusában van. Saját bevallása szerint sosem akart híres lenni, mindig csak énekelni szeretett volna.

Esmeralda, vagyis Leticia Calderon magánélete sem fáklyás menet

3/6 Esmeralda, vagyis Leticia Calderon magánélete sem fáklyás menet

A Megveszem ezt a nőt és az Esmeralda a kilencvenes években vetített legnépszerűbb sorozatok voltak, a hazai nézők ekkor kezdtek telenovella-függővé válni és azok is maradtak jó néhány évig.

A szívfacsaró, könnyekkel, érzelmekkel és fájdalmakkal teli mexikói történet, az Esmeralda 137 epizódon keresztül tudta a képernyők elé láncolni az embereket, több mint 30 országban. A főszerepet játszó Leticia Calderon továbbra is színésznőként keresi a kenyerét.

Sokáig meddőnek tartotta magát, de mára két fiú boldog édesanyja. Nagyobbik fia Down-kóros, a nevelés nehézségeiről és örömeiről könyvet is írt Calderon.

Néhány éve kiderült, hogy a kis Lucianonak egy másik gyógyíthatatlan betegsége is van. A színésznő nem árult el részleteket, csak annyit mondott, hogy a fia többször elájult, s mint kiderült, egy autoimmun betegségről van szó.

2012-ben Leticia Calderon és fiai autóbalesetet szenvedtek, amikor egy teherautóval ütköztek. A mélyen vallásos színésznő a karambol után arra kérte rajongóit, hogy imádkozzanak értük. Autójuk teljesen összetört, de a család megúszta maradandó sérülések nélkül.

 

Paula és Paulina: a szépségkirálynőből lett mexikói sorozatsztár

4/6 Paula és Paulina: a szépségkirálynőből lett mexikói sorozatsztár

A bitorlónő, ahogy az eredeti fordítás szólna a Paula és Paulina, a kilencvenes évek végén hozta meg a valódi hírnevet Gabriela Spanic számára a mexikói szappanopera iparban. A Paula és Paulina az egymástól elszakított ikerpár történetét mutatja be.

Amikor a két nő véletlenül találkozik, a gazdag és önző Paula arra kényszeríti hasonmását, hogy vegye át helyét és szerepét a Bracho családban, hogy addig ő vidáman élhesse életét.

A Paula és Paulina nemcsak 1998 legjobb sorozata, hanem minden idők legnézettebb telenovellája lett Mexikóban, amit a mai napig egyetlen sorozatnak sem sikerült felülmúlnia. A venezuelai születésű Gabriela Spanicnak a való életben is van egy Daniela nevű ikertestvére.

Az apai ágon horvát származású színésznő mindig is a színpadra vágyott, 1992-ben a Miss Venezuela szépségversenyen elnyerte a Miss Body címet (platinaszőke hajjal), akkor indult be modell karrierje, eközben pszichológiát és drámát hallgatott a caracasi egyetemen.

Karrierje gyorsan ívelt felfelé, 24 évesen kötött házasságot a nála tíz évvel idősebb Miguel del Leon színésszel, menyegzőjüket több millióan követték figyelemmel, ugyanis a televízió is közvetítette. Harminchárom éves korában, 2008-ban Miamiban született meg kisfia, Gabriel de Jesús. Törékeny, vékony testalkata és jellegzetesen rekedtes, mély hangja kölcsönöz egyfajta extra egyediséget személyiségének.

 

Középiskola helyett forgatásokra járt a Vad angyal sztárja

5/6 Középiskola helyett forgatásokra járt a Vad angyal sztárja

Idén lett 40 éves Natalia Oreiro, akit nem kell bemutatni azoknak, akik egy kicsit is ismerik a dél-amerikai telenovellákat. A vad angyal sztárja, eredeti nevén Natalia Marisa Oreiro Iglesias Poggio Bourié de Mollo uruguayi énekesnő és színésznő élete nyolcéves korától fogva utazásból, forgatásokból, promóciókból áll.

Még 16 éves sem volt, amikor már Coca-Cola, Pepsi, és Johnson & Johnson reklámokban is szerepelt, 17 évesen egyedül költözött a még nagyobb lehetőségekkel kecsegtető Argentinába.

2000-ben a Vad angyal sorozatban ismerték meg a hazai színésznők a nevét. A platina-lemezes énekesnő Budapesten kétszer is koncertet adott 2001-ben. Az áprilisi fellépésére olyan gyorsan fogytak el a jegyek, hogy a rajongók kiköveteltek maguknak egy őszi koncertet is, amit a Kisstadionban tartottak.

Oreiro megrögzött állatvédő és 2005-óta vegetariánius. Sosem járta ki a középiskolát, férjével, a szintén színész Ricardo Molloval együtt nevelik öt és féléves gyermeküket, Buenos Airesben.

 

Isaura: szende rabszolgalány a Playboy címlapján

6/6 Isaura: szende rabszolgalány a Playboy címlapján

Végül ugorjunk egy kicsit távolabb az időben és idézzük fel a brazil sztársorozat, az Isaura történetét. A jobb sorsra érdemes rabszolgalány, Isaura szerepét Lucélia Santos játszotta, s bár a szappanopera éppen negyven(!) éves (nálunk csak 1986-ban kezdték vetíteni), még ma is sokan emlékeznek rá.

A kosztümös sorozat akkora sikert aratott Magyarországon, hogy az a városi legenda is elterjedt, miszerint gyűjtést indítottak a rabszolgalány felszabadítására. A 60 éves színésznőért nem csak nálunk rajongtak a tévé nézők ezrei, a Kínai Köztársaságban ő volt a legelső külföldi nő, aki megjelenhetett a képernyőn.

A rabszolgasors az egyik első dél-amerikai filmsorozat volt, amely miatt nők ezrei zárták be a kapukat, húzták le a redőnyt és telepedtek a televíziók elé minden nap. A vetítések idején kiürültek az utcák, s még a hajnali egy órakor kezdődő ismétlésekért is számos fiatal és idős rajongó megszakította álmát.

Gálvölgyi János Rabszolgasors paródiája pedig végképp a kollektív tudat részévé tette Isaurát: . A színésznő sokáig élvezte, hogy az emberek a szende és visszahúzódó Isaurával azonosítják, ám ezt a képet sikeresen megsemmisítette 1980-ban, amikor levetkőzött a Playboy magazinnak.

Lucelia Santos egy ideig John Neschling zeneszerző felesége volt, 1982-ben született meg fiuk, a szintén színész Pedro. Munkáspárti politikai nézeteinek gyakran ad hangot, emellett rendszeresen szónokol az erdőirtások ellen és a babák anyatejes táplálásának népszerűsítéséért kampányol.