4 eredeti film, ha unod a tipikus hollywoodi cukormázat

Boros Mariann
Írta: ,
4 eredeti film, ha unod a tipikus hollywoodi cukormázat

Ha eleged van az egy kaptafára készülő rózsaszín szerelmi történetekből, szemezgess összeállításunkból, melyben szerelmes filmeket ajánlunk ugyan, ám ezek az alkotások cseppet sem hétköznapiak.

Ha szerelmes filmről van szó, általában egy felnőtt nő és egy férfi romantikus románcára asszociálunk, pedig az érzés gyerekek között is lehet éppoly mély és felkavaró, mint a felnőttek között.

Ez kerül bizonyításra Wes Anderson csodálatos 2012-es drámájában, a Holdfény királyságban is, a film ugyanis két 12 éves gyerek szerelmi történetét mutatja be.

Persze, a moziban a felnőtteknek is jut szerep, méghozzá olyan sztárok tűnnek fel benne, mint Bruce Willis vagy Edward Norton, előbbi a kissé ostoba, utóbbi pedig a pedáns cserkészvezér bőrébe bújva látható, de a gyerekszínészek játéka is zseniális.

Pedro Almodovár egyik legizgalmasabb, szenvedéllyel fűtött drámája az 1997-es Eleven hús, mely egy szerelmi sokszöget bont ki, vagyis inkább kuszál még jobban össze, ahogy haladunk előre a történetben. A spanyol moziban feltűnik sokak kedvence, Javier Bardem is, ám ezúttal nem a tipikus macsó, hanem a felszarvazott, kerekesszékbe kényszerülő férj szerepében, aki korábban maga is szerető volt.

Az alaptörténet a szerencsétlen árva, Victor köré épül, aki miközben a szerelmet keresi, a tipikus rosszkor volt rossz helyen csapdájába esik, és ennek köszönhetően hamar a börtönben találja magát. Kiszabadulva aztán eltökélte, hogy utánajár az igazságnak, közben pedig elkezdi felgöngyölíteni az elvarratlan szálakat, ami számos bonyodalomhoz vezet.

Nagyon figyelős film, de egy biztos: odaszegez a képernyő elé, és utána még órákig a látottakon fogsz gondolkozni, a zenéje is zseniális, mely Alberto Inglesias nevéhez fűződik.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató