A legjobb élőszereplős Disney-filmek, amiket érdemes megnézned

A legjobb élőszereplős Disney-filmek, amiket érdemes megnézned

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A legjobb élőszereplős Disney-filmek, amiket érdemes megnézned

A mesék nem csak a gyerekek számára lehetnek szórakoztatók, hanem a felnőtteknek is! Amellett, hogy csodaszépek ezek a történetek, még tanulsággal is szolgálnak. Ha szereted a meséket, különösképpen a Disney-ket, akkor érdemes próbát tenned ezek élőszereplős verzióival is. Összegyűjtöttük az 5 kedvencünket, és hoztunk egy meglepetést is, ami hamarosan a mozikba kerül.

1. Alice Csodaországban

Az élőszereplős Disney-k ezzel a filmmel indultak, ha nem számítjuk az olyan korábbi próbálkozásokat, mint a Hook. Az Alice Csodaországban filmváltozatát a nagyszerű Tim Burton-nek köszönhetjük, aki számos fantasztikus színészt válogatott be szereplőként, köztük Johnny Deppet és Helena Bonham Cartert. Az első rész óta már az Alice Tükörországban is megjelent, így ha tetszik ez a film, biztatunk arra, hogy nézd meg a folytatást is.

2. Demóna

A Demóna egy kicsit változtatott az eredeti forgatókönyvön, hiszen egy teljesen más szemszögből ismerhetjük meg a Csipkerózsika történetet. A meséből ismert gonosz tündér sem volt mindig rossz, kezdetben egy jóságos, fiatal lány volt, akivel aztán történt néhány szörnyűség. Ha kíváncsi vagy arra, hogy a hercegnős Disney-k egyik leggonoszabb gonoszának hogyan alakult a sorsa, akkor neked ajánljuk ezt a filmet!

3. A szépség és a szörnyeteg

Szerintünk az egyik legcsodálatosabb az élőszereplős Disney-filmek közül A szépség és a szörnyeteg, amelyben a meséből ismert, varázslatos francia városkát hihetetlen pontossággal tudták megjeleníteni. A jól ismert történet élőszereplős változatban még izgalmasabb és még romantikusabb! A főszerepet, a gyönyörű Belle-t Emma Watson alakítja, aki többször dalra is fakad a filmben.

4. Hamupipőke

A mostohaanyja és mostohatestvérei rémes családjában felcseperedő Hamupipőke történetéből is készült élőszereplős filmváltozat, amelyben a Downtown Abbey-ből ismert Lily James alakítja a címszerepet. A jótevő Tündérkeresztanya a filmben is támogatja Ellát, akit otthonában takarítónőként kezelnek, és segít neki a varázslatos tökhintóval, ruhával és üvegcipellővel, hogy eljuthasson a bálba. Mind ismerjük a történet végét, miszerint a szegény lány végül rátalál igaz szerelmére, a hercegre, de még így is tartogat néhány meglepetést és izgalmat ez a mese.

5. A dzsungel könyve

A dzsungel könyvéből nem először készítettek élőszereplős változatot, de a legújabb film az összes eddigit felülmúlja. A történet filmen természetesen jóval komorabb és sötétebb, mint amilyen a mese világa volt, de a jól ismert dalok ebben a verzióban is felcsendülnek, amely oldja egy kissé a feszültséget. A számítógépes technikának köszönhetően pedig meseszép dzsungelt tudtak alkotni a készítők, és az állatszereplők is még hatásosabbak, mint valaha.

+1 Aladdin

Az Aladdin történetből is készült már több filmalkotás, de jövőre végre megérkezik a Disney-meséhez hű élőszereplős verzió is. Egy előzetes már készült a filmhez, amelyben a sivatagot láthatjuk, majd a barlanghoz érkezünk, amelyben a csavargó és tolvaj Aladdin megtalálja a híres csodalámpát. Mi már most tűkön ülve várjuk, mikor készül el a film, és biztatunk rá téged is, hogy nézd meg majd szélesvásznon, ha megjelenik.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!