5 elgondolkodtató film, hogy máshogy tekints az életedre

Szirák Viki
Írta: , Frissítve:

A jó forgatókönyvírók tudják, hogy néha elég egy jó sztori, és a nézők a filmet nézve rögtön elgondolkodnak a karakterek személyiségén, és a döntéseken, amiket hoztak. Mindegy, hogy vígjátékról, romantikus történetről vagy akciófilmről van szó, egy igazán jó megvalósítás rengeteg kérdést vet fel bennünk, és tényleg elgondolkodtat minket még a saját életünkkel kapcsolatban is. Ha megnézed az alábbi filmeket, biztos, hogy te is rengeteg izgalmas gondolattal állsz fel a tévé elől.

Egy képzeletbeli jövőben járunk, ahol kitagadják azokat az embereket, akik nem élnek párkapcsolatban.

Sőt, valójában annyira szigorúan veszik ezt a szabályt, hogy az egyedülálló nőket és férfiakat egy szállodába küldik, ahol 45 napjuk van párt találni.

De az idő sürgeti őket, ugyanis akinek nem sikerül megtalálnia a szerelmet, egy általa választott állattá alakul át, és hátralévő életét az erdőben kell leélnie.

Ennek a sztorinak a főszereplője David, aki a szállodába érkezése után nem sokkal úgy dönt, inkább elmenekül ebből a világból az erdőben élő lázadók közé.

Nagyon érdekes film, ami megmutatja, hogy önmagában a párkapcsolat még egyáltalán nem garancia a teljes életre, és valójában tényleg csak a saját döntéseink tehetnek minket boldoggá.

Truman Show Kép forrása: allocine.fr

Miért fogadjuk el kétkedés nélkül a világot, ami körül vesz minket? Miért nyugszunk bele mindabba, amit látunk?

A Truman Show című film ezeket a kérdéseket feszegeti a nézőben: a történet főszereplője Truman, akinek egész életét kamerák kísérték, és a mindennapjaiból valóságshowt készítettek.

Csakhogy ő mit sem sejt arról, hogy minden történés ügyes rendezés és forgatókönyv következménye, és hogy az őt körülvevő világ valójában nem létezik.

Nekünk is érdemes elgondolkodnunk, hiszen sosem tudhatjuk, kik próbálnak meg befolyásolni és manipulálni minket.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!