5 elgondolkodtató film, hogy máshogy tekints az életedre – Muszáj látnod őket

Szirák Viki
Írta: , Frissítve:

A jó forgatókönyvírók tudják, hogy néha elég egy jó sztori, és a nézők a filmet nézve rögtön elgondolkodnak a karakterek személyiségén, és a döntéseken, amiket hoztak. Mindegy, hogy vígjátékról, romantikus történetről vagy akciófilmről van szó, egy igazán jó megvalósítás rengeteg kérdést vet fel bennünk, és tényleg elgondolkodtat minket még a saját életünkkel kapcsolatban is. Ha megnézed az alábbi filmeket, biztos, hogy te is rengeteg izgalmas gondolattal állsz fel a tévé elől.

Hivatali patkányok Kép forrása: pro.imdb.com

Nem véletlenül lett igazi kultuszfilm ez a 20-as és 30-as éveikben járó fiatalok körében. Ez a film ugyanis arra készteti a nézőt, hogy feltegye magának a kérdést: mégis miért élem ezt az életet, így, ahogy most, ha nem tesz boldoggá?

A film főszereplője Peter, akit a főnöke semmibe vett éveken át, és mindenki előtt megalázta. Ezért a férfi úgy dönt, hogy bosszúból meglopja őt, azonban végül mégis visszaadja a pénzt, felkészülve arra, hogy valószínűleg börtön vár rá a bűncselekmény miatt.

A film folyamatosan elgondolkodtat, és a végén te is azzal a gondolattal állsz fel a tévé elől, hogy igenis muszáj változtatni azon, ami nem tesz boldoggá.

Egy képzeletbeli jövőben járunk, ahol kitagadják azokat az embereket, akik nem élnek párkapcsolatban.

Sőt, valójában annyira szigorúan veszik ezt a szabályt, hogy az egyedülálló nőket és férfiakat egy szállodába küldik, ahol 45 napjuk van párt találni.

De az idő sürgeti őket, ugyanis akinek nem sikerül megtalálnia a szerelmet, egy általa választott állattá alakul át, és hátralévő életét az erdőben kell leélnie.

Ennek a sztorinak a főszereplője David, aki a szállodába érkezése után nem sokkal úgy dönt, inkább elmenekül ebből a világból az erdőben élő lázadók közé.

Nagyon érdekes film, ami megmutatja, hogy önmagában a párkapcsolat még egyáltalán nem garancia a teljes életre, és valójában tényleg csak a saját döntéseink tehetnek minket boldoggá.