5 elgondolkodtató film, amitől máshogy fogsz tekinteni az életedre

Kovács Andrea
Írta: ,

A jó forgatókönyvírók tudják, hogy néha elég egy jó sztori, és a nézők a filmet nézve rögtön elgondolkodnak a karakterek személyiségén, és a döntéseken, amiket hoztak. Mindegy, hogy vígjátékról, romantikus történetről vagy akciófilmről van szó, egy igazán jó megvalósítás rengeteg kérdést vet fel bennünk, és tényleg elgondolkodtat minket még a saját életünkkel kapcsolatban is. Ha megnézed az alábbi filmeket, biztos, hogy te is rengeteg izgalmas gondolattal állsz fel a tévé elől.

Egy képzeletbeli jövőben járunk, ahol kitagadják azokat az embereket, akik nem élnek párkapcsolatban.

Sőt, valójában annyira szigorúan veszik ezt a szabályt, hogy az egyedülálló nőket és férfiakat egy szállodába küldik, ahol 45 napjuk van párt találni.

De az idő sürgeti őket, ugyanis akinek nem sikerül megtalálnia a szerelmet, egy általa választott állattá alakul át, és hátralévő életét az erdőben kell leélnie.

Ennek a sztorinak a főszereplője David, aki a szállodába érkezése után nem sokkal úgy dönt, inkább elmenekül ebből a világból az erdőben élő lázadók közé.

Nagyon érdekes film, ami megmutatja, hogy önmagában a párkapcsolat még egyáltalán nem garancia a teljes életre, és valójában tényleg csak a saját döntéseink tehetnek minket boldoggá.

127 óra Kép forrása: tarkowski.tumblr.com

A film főszereplője Aron, aki imád hegyet mászni. Egyik expedíciója során viszont balesetet szenved, és sérülten ott reked 5 napon keresztül egy szikla markában, ahonnan egyedül lehetetlen kiszabadulni.

Az egyedül töltött idője során lehetősége támad arra, hogy végig gondolja eddigi életét: az embereket, akiket ismer, a saját viselkedését, és azt is, mit kellene tennie, ha még egy esélyt kapna a folytatásra.

A film ezzel kapcsolatban indít el bennünk gondolatlavinát: hogy mit tennénk, ha többé nem lenne lehetőségünk változtatni azokon a hibákon, amiket elkövettünk? Mi az, amit a legjobban sajnálnánk egy ilyen helyzetben?

Miután felálltunk a tévé elől, biztos, hogy úgy érezzük, igenis muszáj a legszebbet kihoznunk a mindennapokból.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!