5 elfeledett film a 90-es évekből, amit érdemes újranézned

Balatoni Dóra
Írta: ,

Ha te is imádod a 90-es évek filmjeit, megható témáit, kedves arcait, sokszor kiszámítható végkifejleteit, úgy ezt a rég nem látott filmekből való összeállítást most neked hoztuk el!

A tehetséges Mr. Ripley Kép forrása: kookielondon.com

Ha annyit mondunk, hogy Jude Law és Matt Damon játszik együtt egy filmben, akkor már csak a két szuper pasi miatt is érdemes megnézni!

A tehetséges Mr. Ripley azonban nem csak miattuk jó, egy igazán izgalmas és érdekes történetet láthatunk kibontakozni.

Nem egy romantikus alkotásról van szó, sőt a film tulajdonképpen egy pszichológiai thriller, ami Patricia Highsmith írónő regényének a feldolgozása.

Adott egy nem túl módos fiatalember, aki egy partin véletlenül összeismerkedik egy gazdag úriemberrel. Teljesen lenyűgöző őt a csillogás, és az a terve, hogy mindenáron bekerüljön a legmenőbbek közé. És persze semmitől sem riad vissza…

Imádod Leonardo DiCapriót? Akkor semmiképp nem hagyhatod ki azokat a filmjeit, amelyekben még szinte gyermekként szerepelt.

Az egyik ilyen az Egy kosaras naplója. Ha eddig még nem nézted meg vagy már ezer éve láttad, akkor itt az ideje, hogy bepótold!

A Oscar-díjas színész zsenialitása már ekkor megmutatkozott, elképesztően jót alakít ebben a filmben is. Egy életrajzi dráma, Jim Carroll amerikai költő életéről szól.

A gimnazista tehetséges kosárlabdázó volt, ám hamar a kábítószerek mellett kötött ki. Függővé válik, lopni kezd és egyre mélyebbre süllyed. Ez sem egy romantikus történet, de DiCaprio alakítása miatt látni kell!