5 életigenlő film, hogy átértékeld az egész életed

Bodnár Alexa
Írta: ,
5 életigenlő film, hogy átértékeld az egész életed

Voltál már olyan helyzeteben, amikor azt sem tudtad, mit kellene tenned, mi legyen a következő lépés, és már mások tanácsaival sem tudtál nagyon mit kezdeni? Ilyen esetekben furcsa, de néha tud segíteni egy klassz könyv vagy film abban, hogy döntést tudj hozni. Összeszedtük a legjobb filmeket, amelyek pozitív érzésekkel töltenek majd el!

Napsütötte Toszkána (2003) Kép forrása: chelseaandthecity.com

A sikeres írónő, Frances élete akkor látszik tönkremenni, amikor férje elhagyja őt. Hogy ne kesergéssel töltse az idejét, és legyen miből újra ihletet merítenie, legjobb barátnője vásárol neki egy repülőjegyet, így Frances hamarosan megérkezik Toszkánába, és beköltözik egy öreg és romos villába.

Az írónő rájön, hogy eddig még csak kívülről szemlélte a boldogságot, ezért elhatározza, hogy megvásárolja a villát, és új életet kezd.

A film egy csodás történet arról, hogyan találhat magára egy ember újra egy válság után, és hogyan tehet szert egy új családra, akik barátok formájában érkeznek meg az életébe.

Ízek, imák, szerelmek (2010) Kép forrása: casasugar.com

Rengetegen égtek Ízek, imák, szerelmek lázban, amikor megjelent Elizabeth Gilbert könyve, melyben az írónő válása után kitalálja, hogy végigjárja a világot, és elutazik egy évre: végigenni Olaszországot, megtalálni a hitét Indiában és újra visszalátogatni Balira, hogy felfedezhesse önmagát.

Az út során számos új emberrel ismerkedik meg, miközben a válása után ezt a nem mindennapi gyászévet tartja.

A könyvből készült filmben Julia Roberts játsza Liz-t, aki szerencsére felismeri, hogy néhány tönkrement dolog után ő is megérdemli újra a boldogságot.

Ha századszorra is nézed meg ezt a filmet, ég akkor is biztosan tartogathat számodra új mondanivalót.