5 életigenlő film, amivel átértékelheted az egész életed

Bodnár Alexa
Írta: ,
5 életigenlő film, amivel átértékelheted az egész életed

Voltál már olyan helyzeteben, amikor azt sem tudtad, mit kellene tenned, mi legyen a következő lépés, és már mások tanácsaival sem tudtál nagyon mit kezdeni? Ilyen esetekben furcsa, de néha tud segíteni egy klassz könyv vagy film abban, hogy döntést tudj hozni. Összeszedtük a legjobb filmeket, amelyek pozitív érzésekkel töltenek majd el!

Woody Allen filmjének főhőse két amerikai nő, Vicky és Cristina, akik Barcelonába érkeznek egy nyaralásra, amely során Vicky a várost és a helyi kultúrát szeretné jobban megismerni, míg Cristina szerelmet és boldogságot keres.

A két nő hamarosan megismerkedik egy sármos helyi festővel, és a találkozás mindkettejük életét és terveit felkavarja.

A film remekül mutatja be, hogy néha elég egy kis dolog, néhány érdekes emberrel való találkozás, vagy akár egy utazás ahhoz, hogy ráébredjünk, hogy ideje átértékelni az életünket, és tenni a boldogságunkért.

Bakancslista (2007)

A Bakancslista két olyan idős férfiről szól, akik közös kórházi szobát kapnak életük utolsó idejére, hiszen mindketten rákban haldokolnak.

Néhány napos ismertség után ráébrednek, hogy bár az egyikőjüknek rengeteg pénze van, a másiknak pedig gyönyörű családja, valójában rengeteg mindent nem tettek még meg az életükben, és soha nem éltek igazán.

Elhatározzák, hogy ahelyett, hogy a négy falat bámulják, bepótolnak minden elmaradt lehetőséget, mielőtt feldobják a bakancsot. A történet csodás példázata annak, hogy miért nem érdemes hagyni, hogy elmenjen melletted az élet, és miért érdemes megragadni a lehetőségeket és keresni a kalandot.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!