5 életigenlő film, amitől átértékeld az életed

Kovács Andrea
Írta: ,
5 életigenlő film, amitől átértékeld az életed

Voltál már olyan helyzeteben, amikor azt sem tudtad, mit kellene tenned, mi legyen a következő lépés, és már mások tanácsaival sem tudtál nagyon mit kezdeni? Ilyen esetekben furcsa, de néha tud segíteni egy klassz könyv vagy film abban, hogy döntést tudj hozni. Összeszedtük a legjobb filmeket, amelyek pozitív érzésekkel töltenek majd el!

Levelek Júliának (2010) Kép forrása: celebuzz.com

Sophie gyakorlatilag adatbányász, az egyik legsikeresebb újság írói számára keres elő információkat, kutat fel embereket. Természetesen nem szeretne élete végéig ezzel foglalkozni, helyette író szeretne lenni.

Vőlegényével, a munkamániás séffel Victorral még az esküvő előtt elutaznak egy első látásra romantikus útra Veronába, ám mivel Victor inkább a gasztronómia felfedezésével, mintsem Sophieval tölti az idejét, ezért a lány egyedül kezdi el felfedezni a várost, és bukkan rá egy régi levélre Júlia erkélyénél, amelyet egy összetört szívű lány írt sok évvel azelőtt, és ez nem hagyja nyugodni.

A film története rávilágít arra, hogy az első ránézésre, a sokak által tökéletesnek tűnő élet csak kívülről olyan vidám, viszont érdemes küzdeni a boldogságért, hátrahagyva azokat a dolgokat, amelyek addig megbéklyozták az embert.

Bakancslista (2007)

A Bakancslista két olyan idős férfiről szól, akik közös kórházi szobát kapnak életük utolsó idejére, hiszen mindketten rákban haldokolnak.

Néhány napos ismertség után ráébrednek, hogy bár az egyikőjüknek rengeteg pénze van, a másiknak pedig gyönyörű családja, valójában rengeteg mindent nem tettek még meg az életükben, és soha nem éltek igazán.

Elhatározzák, hogy ahelyett, hogy a négy falat bámulják, bepótolnak minden elmaradt lehetőséget, mielőtt feldobják a bakancsot. A történet csodás példázata annak, hogy miért nem érdemes hagyni, hogy elmenjen melletted az élet, és miért érdemes megragadni a lehetőségeket és keresni a kalandot.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv