Ez az 5 dolog a karantén alatt is mindig felvidít

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Oké, vannak napok, amikor tényleg az segít, ha belebambulok a képernyőbe, és azt is elfogadtam már, hogy nem egy világjárvány által rám kényszerített karantén alatt fogom megírni a könyvemet, de azért vannak dolgok, amikkel tényleg aktívan jobb kedvre tudom deríteni magamat a mindennapokban, még akkor is, ha a világ most a feje tetejére állt.

Egy csokor friss virág Kép forrása: unsplash

Igyekszem tényleg csak akkor boltba menni, ha már nagyon muszáj, de szerencsére a zöldségesnél is gyakran kapni egy-egy csokor friss virágot, így ha úgyis megyek a család vitamin-adagjáért, akkor teszek a kosaramba a friss virágok közül is.

Most, amikor egyébként is hiányzik a természet, tényleg nagy különbséget jelent egy vázába állított virágcsokor, ha pedig még az illata is belengi a lakást, máris kicsit könnyebben viselem a bezártságot.

Ha valamit kitakarítok/lemosok/rendbe rakok Kép forrása: unsplash

Olyan kevés dolog van most, ami fölött kontrollunk maradt. Életünk legtöbb területét egy olyan esemény alakította át, amiről még nagyon keveset tudunk, nagyon keveset tehetünk ellene és szinte fogalmunk sincs, miként formálja majd a jövőnket.

Miközben a nagyobb eseményeket nem tudjuk irányítani, engem mindig megnyugtat, ha a kisebb dolgok fölött visszaszerezhetem a kontrollt.

Átválogatott ruhák, lemosott ablakok, friss ágynemű, régóta halogatott házimunkák: ha azt érzem, hogy ma is volt valami, amit elterveztem és véghez vittem, máris úgy érzem, hogy maradt még valami, amit én irányíthatok.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv