10 dolog, amit a Harry Potterből tanultam és felnőttkoromban is hasznomra válik

Marcali Nóra
Írta: ,
10 dolog, amit a Harry Potterből tanultam és felnőttkoromban is hasznomra válik

Kép forrása: youtube.com

Ahogy a generációnkból sokaknak, nekem is meghatározó olvasmányélményeim voltak a Harry Potter-regények, amiket 11 éves koromban kezdtem olvasni és középiskolásként értem a sorozat végére. Együtt nőttem fel Harryvel és barátaival és rengeteget tanultam a történeteikből, hibáikból, döntéseikből. Íme, 10 dolog, ami felnőttkoromban is hasznomra válik a kis varázsló meséjéből.

Bár Harry múltját sorra kísérik a tragédiák, mégis számtalanszor találja magát olyan helyzetben, amikor választhat.

Választhat, hogy melyik házba sorolják be, választhat, hogy bátran szembeszáll-e a gonosszal és választhat, hogy visszatér vagy sem, hogy végső győzelmet arasson barátai oldalán.

Ha nehéz helyzetbe kerülök, gyakran eszembe jut, hogy a múlton való rágódás nem, viszont a helyes következő lépés igenis megoldhatja a helyzetet.

 

Harry dementoroktól való félelme, és az, ahogy megtanulta legyőzni a félelemtől való félelmet, mindannyiunk számára nagy tanulság, hiszen sokszor csupán ennyi választ el minket attól, hogy sikeresek legyünk.

Néha egyszerűen szembe kell néznünk a legnagyobb félelemmel, kinevetni azt és saját magunkat, hogy tovább tudjunk lépni.

 

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!