5+1 csodálatos (rajz)film, amit minden gyereknek látnia kellene

Szirák Viki
Írta: ,
5+1 csodálatos (rajz)film, amit minden gyereknek látnia kellene

A világ tele van szuper filmekkel, és minden évben újabbnál újabb alkotások kerülnek ki a mozikba. A fiatalabb generáció hajlamos lehet arra, hogy csak azt nézze meg, ami épp aktuális, pedig a régebbi időkből is rengeteg szuper film származik, amiket érdemes velük is megnézetni. Ez a lista nem mindenidők legjobb gyerekmeséit mutatja meg, hanem azt a 6 filmet, amit minden kisgyereknek látnia kéne.

A legelső Toy Story 1995-ben jelent meg, ami azt jelenti, hogy az akkori gyermekek már felnőttek.

Emiatt nem meglepő, hogy amikor tavaly kijött a negyedik, és egyben lezáró rész, több felnőtt ült a moziban, mint gyerek, hiszen a fiatalabb generáció talán már nincs úgy képben Woody és Buzz kalandjaival.

Pedig mennyire értékes meséről beszélünk, tele vicces dialógusokkal, szórakoztató cselekménnyel, és érzelmes jelenetekkel, amelyek rávilágítanak a barátság fontosságára, és arra, hogy bármennyire is szeretnénk, semmi sem marad örökké ugyanolyan.

Ha tanulságos, és közben szórakoztató történet, akkor a Toy Story ott van a lista elején!

A legelső Mary Poppins-film a 60-as években készült el, a technológiai fejlődés miatt pedig az újabb generáció már nem feltétlenül volt kíváncsi a régi filmre.

Azonban tavaly megérkezett a modernebb verzió, így végre nagyobb eséllyel tudod rávenni a gyermekeidet arra, hogy nézzék meg a varázslatos dada történetét.

A film egyik előnye, hogy nem a felnőttek, hanem sokkal inkább a gyerekek szemszögéből meséli el a történetet, így a legkisebbek is bele tudják élni magukat a cselekménybe, miközben fokozatosan hívja fel a történet a figyelmet arra, hogy mindig a család lesz a legfontosabb az életünkben!