Az utóbbi évek 5 legjobb Budapesten forgatott filmje

Marcali Nóra
Írta: ,
Az utóbbi évek 5 legjobb Budapesten forgatott filmje

A magyar fővárosban az utóbbi években igazán könnyű hollywoodi sztárokkal összefutni. Teljesen természetes, hogy Harrison Ford a környéken biciklizik, hogy Arnold Schwarzeneggerrel találkozhatunk az edzőteremben, Jennifer Lawrenccel a bulinegyedben, Will Smith pedig a Lánchíd tetején táncol. Lássuk, hogy melyek a legjobb filmek, amelyeket nálunk forgattak az utóbbi években!

A stábok választása persze nem véletlen: mindamellett, hogy Európában olcsóbb nagy stúdiókat bérelni és ezzel hatalmas összegeket tudnak spórolni egy-egy produkciónak, az is nagyon sokat számít, hogy Budapest számtalan más európai nagyváros „szerepét” magára tudja ölteni. Sok filmben láthatjuk Moszkvaként, Rómaként, Párizsként vagy akár Berlinként is fővárosunkat.

Mindannyian emlékszünk azokra az évekre, amikor Brad Pitt Budapest utcán kószált, hiszen nemcsak a saját, de volt feleségével, Angelina Jolie-val együtt is dolgoztak a magyar fővárosban, így több hónapot is itt töltöttek a 2010-es évek elején.

Bár a filmben végül csak nyomokban jelent meg Budapest Moszkvaként, azért érdemes elővenni és megnézni az utóbbi évek egyik legizgalmasabb zombis alkotását, amelyben Brad Pitt a főszerep mellett producerként is szerepet vállalt.

Ezt a filmet garantáltan szívesen megnézi veled a párod – ha még nem látta amúgy is –, hiszen a zombijárványról szóló történet tele van akcióval és pörgős jelenetekkel.

A Matt Damon főszereplésével készült sci-fi legtöbb jelenete a Marson játszódik, ezeket a részeket pedig természetesen stúdiókban vették fel, de a szemfüles néző felismerheti a filmben a budapesti Bálna épületét, amely itt a NASA főhadiszállásának ad otthont.

Sőt – talán a hanyag utómunka miatt –, de itt-ott még a Dunát is felfedezhetjük a háttérben.

Mindemellett a film remek kritikákat is kapott, rendkívül szórakoztató és minden perce izgalmas, így remek választás bármelyik esti filmezéshez.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!