Szereted a borzongást? 5+1 film, igaz történetek alapján

Zabolai Margit
Írta: ,
Szereted a borzongást? 5+1 film, igaz történetek alapján

Valamiért vonzódunk a hátborzongató dolgokhoz, és ősszel, amikor amúgy is jól esik összekuporodni a kanapén egy takaró alatt, és egy csésze kakaót kortyolva megnézni egy filmet, időnként egy-egy horror is bekerülhet a lejátszóba. Csak aztán vigyázz, nehogy magadra borítsd az italod! Tudtad, hogy ezeknek az elképesztő sztoriknak valós alapja van?

Cukorfalat Kép forrása: lefthandhorror.com

A 2006-os amerikai thriller sajnos a valóságból is ismerős forgatókönyvvel indul: egy 32 éves fotós az interneten megismerkedik egy 14 éves lánnyal, akit hazavisz magához. 

A kocka azonban hamarosan fordul egyet, amikor a lány fogságba ejti és kínozni kezdi a férfit, akit pedofilnak tart, és ezért meg akarja büntetni. A filmet több filmfesztiválon is bemutatták, de több kritikai is érte az erőszak nyers ábrázolása miatt. 
 
A rendező azt mondta, az ötlet alapjául egy tokiói eset szolgált, amiről a hírekben hallott, azonban később soha nem talált semmi erre vonatkozó cikket vagy riportot, így azt is nehéz megállapítani, a Cukorka, vagy Hard Candy alapjai mennyiben felelnek meg a valóságnak.
A bárányok hallgatnak Kép forrása: dramastyle.com

Azt gondolnád, A bárányok hallgatnak zseniális és bestiális sorozatgyilkosánál betegebbet elképzelni sem lehet? 

Pedig a valóság talán még borzongatóbb: a sorozatgyilkos Ed Gein, és áldozatainak bőréhez fűződő bizarr vonzalma – mondjuk úgy – inspirálta a szerzőt, de egy másik sorozatgyilkos, Ted Bundy és a rendőrségi profilozó, Robert Keppel kapcsolata is visszaköszön a filmben. 
 
Ed geinról szólva egyébként meg kell említenünk, a pletykák szerint szintén inspirációs forrása volt a Psycho alapjául szolgáló könyvnek is.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató