Szereted a borzongást? 5+1 filmajánló, igaz történetek alapján

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:
Szereted a borzongást? 5+1 filmajánló, igaz történetek alapján

Valamiért vonzódunk a hátborzongató dolgokhoz, és ősszel, amikor amúgy is jól esik összekuporodni a kanapén egy takaró alatt, és egy csésze kakaót kortyolva megnézni egy filmet, időnként egy-egy horror is bekerülhet a lejátszóba. Csak aztán vigyázz, nehogy magadra borítsd az italod! Tudtad, hogy ezeknek az elképesztő sztoriknak valós alapja van?

Az ördögűző Kép forrása: dickynoo.blogspot.com

Az 1973-ban bemutatott filmet akkor sokan a valaha volt legijesztőbb horrornak tartották, és noha a trükkök és technikák néhol ma már inkább kissé nevetségesnek hatnak, 

Az ördögűző baljós hangulata még mindig mindenkit képes beszippantani, és nincs, aki ne szisszenne fel a fejcsavarós jeleneten. 
 
Bármilyen hihetetlen is, de a film alapjául szolgáló regény valós eseményeket ír meg: az 1940-es években valóban alávetettek az ördögűzés rituáléjának egy csak Roland Doe néven ismert amerikai fiút, ezt dolgozza fel William Peter Blatty 1971-es története.
A bárányok hallgatnak Kép forrása: dramastyle.com

Azt gondolnád, A bárányok hallgatnak zseniális és bestiális sorozatgyilkosánál betegebbet elképzelni sem lehet? 

Pedig a valóság talán még borzongatóbb: a sorozatgyilkos Ed Gein, és áldozatainak bőréhez fűződő bizarr vonzalma – mondjuk úgy – inspirálta a szerzőt, de egy másik sorozatgyilkos, Ted Bundy és a rendőrségi profilozó, Robert Keppel kapcsolata is visszaköszön a filmben. 
 
Ed geinról szólva egyébként meg kell említenünk, a pletykák szerint szintén inspirációs forrása volt a Psycho alapjául szolgáló könyvnek is.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!