Bien könyvajánló: 6 klasszikus, amit rég nem olvastál és megérinti a szívedet

Stumpf Bea
Írta: ,

Ha az iskolai évek alatt kihagytál egy-kettőt, ha csak nagyjából átfutottad őket, hogy tudd, hogy miről van szó vagy esetleg sikerült magad átverekedned rajtuk, de akkor még nem tetszett, akkor azért. Mindig van ugyanis ok arra, hogy miért olvass újra egy könyvet az életben, hiszen hidd el, minden más lesz benne. Más életszituációban vagy, más életkorban, más problémákkal és más indíttatásból kezded el, mást fogsz kiragadni belőle és mindig észreveszel majd valami újat is. Íme a mi kedvenc „kötelező olvasmányaink”, amiket felnőttfejjel imádtunk újraolvasni. Lássuk!

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg Kép forrása: konyvkolonia.hu

Az 1943-ban publikált mű, A kis herceg nem gyerekeknek szól. Illetve nekik is tanulságos, de inkább a felnőttek számára van igazi mondanivalója, ahogy ezt az előszóban az író is említi

– „Kérem a gyerekeket, ne haragudjanak, amiért ezt a könyvet egy fölnőttnek ajánlom. Komoly mentségem van rá: ez a fölnőtt széles e világon a legjobb barátom.”

Ez a rövid történet mondható a mai vagy az ötven évvel ezelőtti társadalom kritikájának, egy kisfiú tanulságos esetének vagy egy gazdag tartalommal megtöltött értékes délutáni olvasmánynak.

Hidd el, bármilyen életszakaszban is vagy, ezt a könyvet akár többször is érdemes újraolvasni!

Jókai Mór: Az arany ember Kép forrása: libri.hu

Lehet, hogy ismerősen hangzik Tímár Mihály, Az Arany ember főszereplőjének neve.

Ha nem is olvastad vagy láttad filmen a gimnáziumi évek alatt a történetet, most azt javasoljuk, hogy szánj rá egy-két délutánt és ismerd meg a történetét.

Nem csak a becsületről, a barátságról és a szerelemről olvasol majd mai napig helytálló gondolatokat, de néhány helyen akár személyes vagy aktuális társadalomkritikát is találhatsz benne. Olvasd figyelmesen!