Az utolsó boszorkányvadász – Filmajánló

Zabolai Margit
Írta: ,
Az utolsó boszorkányvadász – Filmajánló

Kép forrása: bigbangmedia.eu

Vin Dieselről általában nem a boszorkányok jutnak eszünkbe, de arra is viszonylag ritkán gondolunk, hogy az örök élet nem csak áldás, átok is lehet. Az utolsó boszorkányvadász azonban sok tekintetben felülírja majd az eddigi elképzeléseidet, legalábbis ezt ígéri az előzetes.

Az alaptörténet szépen besimul a földöntúli lényeket vadászó filmek és sorozatok szériájába: 500 évvel ezelőtt háború dúlt az emberek és boszorkányok között, akik a világra akarták szabadítani a fekete halált.

Boszorkányvadászok seregei harcoltak az ördögi ellenséggel az egész világon, köztük Kaulder (Vin Diesel), akinek sikerült megölnie a boszorkák mindenható királynőjét, aki azonban a halála előtti pillanatban halhatatlansággal átkozta meg Kauldert. Lehet, hogy ez elsőre nem hangzik olyan borzasztónak, azonban ezzel mindörökre elválasztotta őt imádott feleségétől és lányától, hiszen örökké tartó életében a halandók e világi léte csak egy röpke pillanat. Az azért hamarosan kiderül, hogy ez a bosszú a királynőtől sem volt olyan bölcs húzás: mára Klauder az utolsó boszorkányvadász, aki egy pappal és – ironikus módon – egy boszorkánnyal az oldalán folytatja a törvényen kívüliek vadászatát.

A csapat fő célja egyébként, hogy megállítsák Belialt, aki fel akarja támasztani a boszorkányok királynőjét, hogy az emberiségre zúdíthassa a fekete halált (a gonosz uralkodónő erre a bökkenőre biztosan nem gondolt, amikor elpusztíthatatlanná tette legfőbb ellenségét).

Az utolsó boszorkányvadász az előzetes alapján látványos csatajeleneteket, valóság és misztikum keveredését ötvözi majd, és miközben megjelenik az ilyen mozikban szokásos történelmi-középkori szál is, plusz egy kevés modern apokaliptikus hatás is izgalmasabbá teszi majd a történéseket.

A Kauldert segítő fiatal pap szerepében egyébként maga Elijah Wood tűnik majd fel, akit eleve a fantasykból és a gonosz elleni eposzi harcból ismerünk a legtöbben, de az elmaradhatatlan szerelmi szálat a film jó oldalon harcoló, de azért kellően veszélyesnek tűnő Chloe, azaz Rose Leslie biztosítja majd – ő ugyebár a Trónok harca Ygrette-je volt, így kedvencekből nem lesz hiány, Vin Diesel pedig remélhetőleg hozza majd az akciófilmjei után tőle elvárható látványos húzásokat.

Összességében Az utolsó boszorkányvadász ügyes kombinációjának tűnik napjaink legnépszerűbb irányzatainak, aki pedig szerette a Gyűrűk urát, a Trónok harcát vagy a Van Helsinget, az valószínűleg ezt a mozit is élvezni fogja, még ha abban nem is vagyunk biztosak, hogy olyan írói zsenik állnak mögötte, mint az első kettő mögött.

Mi minden esetre kíváncsian várjuk, mit hoz ki Vin Diesel a tőle szokatlan szerepből, és hogy milyen áldozatok árán sikerül megmenekítenie az emberiséget a fekete haláltól – ismét.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv